Drama posljednjeg kola: Nogometaši Strasbourga i Amiensa izborili plasman u prvu francusku ligu

Foto: Twitter

Nogometaši Strasbourga i Amiensa izborili su plasman u prvu francusku ligu sljedeće sezone nakon dramatičnog posljednjeg kola u drugoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strasbourg je natjecanje u drugoj ligi okončao na prvom mjestu sa 67 bodova, jednim više od drugog Amiensa i trećeg Troyesa koji će morati u dodatne kvalifikacije protiv 18-plasiranog sastava iz prve lige.

Strasbourg je povratak u društvo najboljih nakon devet godina izbivanja izborio 2-1 (2-0) domaćom pobjedom protiv Bourg en Bressea, dok će Amiens po prvi puta u svojoj 116-godišnjoj povijesti zaigrati u Ligue 1 zahvaljujući 2-1 (1-0) pobjedi na gostovanju kod Reimsa do koje je stigao pogotkom u šestoj minuti nadoknade susreta. Striejlac najvažnijeg gola u klupskoj povijesti bio je Emmanuel Bourgaud.

Troyes je u posljednjem kolu velikim preokretom sa 3-2 (0-2) svladao Sochaux, a pobjednički gol postigao je u 88. minuti. No, njihov “boravak” u prvoj ligi trajao je tek nekoliko sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, najveći tragičari posljednjeg kola su igrači Lensa, oni su do 88. minute sa 65 bodova držali drugo mjesto koje je izravno vodilo u prvu ligu zahvaljujući 3-1 (2-0) pobjedi protiv Niorta, a nakon gola Troyesa sve do isteka sudačke nadoknade i treće koje vodi u dodatne kvalifikacije, da bi na kraju ostali četvrti pa će i naredne sezone igrati u drugoj ligi. U borbi za prvu ligu do posljednjeg kola bio je i Brest, koji je prvenstvo završio na petom mjestu s također 65 bodova, njemu nije pomogla niti visoka 6-2 pobjeda protiv Gazelec Ajaccija u posljednjem kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.