Dramatična utakmica: Rukometašice Gyora prvakinje Europe, Andrea Penezić zabila četiri gola

Foto: fah

Rukometašice Gyora nove su prvakinje Europe nakon što su u finalu Lige prvakinja u Budimpešti nakon produžetaka pobijedile Vardar 31-30 (26-26).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to iznimno dramatična utakmica u kojoj su i rukometašice makedonskog kluba mogle do pobjede.

U posljednju minutu regularnog dijela utakmice ušlo se rezultatom 26-26. Gyor je potom izgubio loptu, a Vardar je imao 20 sekundi za posljednji napad i pobjedu, no nije uspio.

Gyor je bolje ušao u produžetak. Mađarice su zabile tri brza gola za vodstvo 29-26. Vardar je smanjio na 29-28, a kod rezultata 30-29 imao i napad za izjednačenje. Ali makedonski sastav je ponovo bio neprecizan. Gyor je zatim zabio za 31-29, a Vardar 30 sekundi prije kraja smanjio na 31-30. U preostalom vremenu igračice Gyora su uspjele obraniti loptu za veliku pobjedu i treću europsku krunu nakon 2013. i 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa Gyora je i prošle godine igrala u finalu, ali je tada izgubila od CSM Bukurešta. Gyor je finale izgubio i 2009. i 2012.

Rekorder sa 13 naslova prvaka Europe je kijevski Spartak, dok je austrijski Hypo osam puta bio prvak Europe. Rukometašicama Vardara ovo je bilo prvo finale.

Gyor su do pobjede predvodile Norvežanka Nora Mork i Nizozemka Cornelia Groot sa po šest golova, dok su kod Vardara najefikasnije bile Francuskinja Alexandra Lacrabere sa šest, te hrvatska reprezentativka Andrea Penezić, Srpkinja Andrea Lekić i Crnogorka Jovanka Radičević sa po četiri gola. Za Vardar je nastupila i hrvatska rukometašica Andrea Čović, ali nije se upisala među strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada slijedi i završni turnir Lige prvaka za rukometaše koji će se igrati 3. i 4. lipnja u Kolenu. U polufinalu se sastaju Vezsprem i PSG, te Vardar i Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.