Dunga objavio popis kandidata za Copa Americu

Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Dunga objavio je popis igrača koji će sudjelovati na prvenstvu Južne Amerike koje će se od 11. lipnja do 4. srpnja održati u Čileu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na popisu nema čak 14 igrača koji su nastupili na svjetskom prvenstvu u Brazilu prošle godine na kojem je ‘Selecao’ doživio debakl. Dio igrača se oprostio od nacionalne vrste, a dio ih je prekrižen. Otpali su vratari Julio Cesar i Victor, braniči Daniel Alves, Maicon, Maxwell, Dante i Henrique, veznjaci Paulinho, Hernanes i Ramires, te napadači Fred, Hulk, Jo i Bernard.

Na popisu nema niti Oscara, međutim veznjak novog engleskog prvaka Chelsea je otpao zbog ozljede.

“Razgovarao sam s Mourinhom i klupskim liječnicima, koji su mi objasnili kako Oscar neće biti maksimalno spreman za prvenstvo,” kazao je Dunga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentaciju predvode Neymar, Robinho i Willian i Coutinho.

Brazil će na ‘Copa America’ igrati u skupini C zajedno s Kolumbijom, Peruom i Venezuelom. ‘Selecao’ je do sada osam puta bio prvak Južne Amerike, posljednji put 2007.

POPIS:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VRATARI: Jefferson (Botafogo), Diego Alves (Valencia), Marcelo Grohe (Gremio)

BRANIČI: David Luiz (PSG), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Atletico Madrid), Danilo (Porto), Fabinho (Monaco), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Chelsea)

VEZNI: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City), Elias (Corinthians), Casemiro (Porto), Everton Ribeiro (Al-Alhi), Douglas Costa (Šahtar), Willian (Chelse), Coutinho (Liverpool).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPADAČI: Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Shandong Luneng), Robinho (Santos), Roberto Firmino (Hoffenheim).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.