Dvoboj rukometnih divova u Beču, Hrvatska protiv Španjolske: Hoće li hrvatski navijači nastaviti s dominacijom na Europskom prvenstvu?

Foto: fah

Kako smo već pisali hrvatska rukometna reprezentacija danas od 16 sati igra odlučujuću utakmicu skupine protiv moćne Španjolske na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svemu sudeći Španjolci su favoriti, no, upravo kad dolazi iz drugog plana Hrvatska je najjača, iako, vjerojatno zbog ozljede mišića izbornik Lino Červar na raspolaganju neće imati zvijezdu Barcelone Luku Cindrića. Navodno bi Cindrić trebao propustiti Španjolce kako bi bio spreman za polufinale, vjerojatno protiv moćne Norveške, koja na ovom turniru pobjeđuje sve što im dođe ususret, i to kako, rasturaju Norvežani i mnogi ih, uz Španjolce, a nakon ispadanja Francuza, Danaca, smatraju prvim favoritom Eura.

I Hrvati i Španjolci već su osigurali plasman u polufinale Europskog prvenstva, međutim, susret nije posve nevažan, s obzirom kako će pobjednik ove utakmice osvojiti prvo mjesto u grupi i tako potencijalno u polufinalu dobiti lakšeg protivnika. Vrlo izgledno, prvoplasirana momčad naše skupine ići će u polufinalu na Slovence, koji su jučer svladali Portugal. No, pričekajmo okršaj Slovenaca i Norvežana.

Iako se radi o dvoboju rukometnih divova ne očekuje se u potpunosti ispunjena dvorana danas u Beču, kao što ni protiv Čeha nije bila puna do posljednjeg mjesta, iako i dalje hrvatski navijači dominiraju turnirom. Hrvatski navijači spremaju se za ono pravo, polufinale koje će se u petak igrati u Stockholmu.  Bez obzira što se danas protiv Španjolske očekuje manje navijača nego protiv Njemačke, pa čak i nego protiv Češke, ipak se može očekivati dominacija hrvatskih navijača na tribinama bečke dvorane.  I dok ovo pišemo, iako su dva sata do utakmice u Beču, ulice spomenute europske kulturne prijestolnice su skoro prazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon današnje utakmice, podsjetimo, hrvatski navijači imati će priliku  fotografirati se s reprezentativcima u jednom kafiću u Beču te će ih tako ispratiti prema Švedskoj, prema polufinalu. A onda ponovno kreće poznato rukometno ludilo…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.