Dvojica privedena zbog vrijeđanja po nacionalnoj osnovi u Đevrskama kod Knina

Foto: Feral News

Šibensko-kninska policija privela je 28-godišnjaka i 25-godišnjaka koji su u srijedu navečer u kafiću u Đevrskama kod Knina po nacionalnoj osnovi vrijeđali vlasnika i goste, a nastavlja istragu vezano za incident u kojemu je iste večeri u Uzdolju skupina nasilnika napala goste kafića, pri čemu je ozlijeđeno pet osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u petak izvijestila kako je protiv obojice podigla optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Istragom je utvrđeno da su se 28-godišnjak i 25-godišnjak srijedu oko 22.50 sati Golfom šibenskih registracija dovezli do kafića u Đevrskama.

U alkoholiziranom stanju ušli su u kafić gdje je 25-godišnjak “na naročito drzak i nepristojan način na nacionalnoj osnovi” vrijeđao 62-godišnjeg vlasnika te goste, narušavajući javni red i mir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljeni 28-godišnjak napao je vlasnika koji ih je upozorio da će zvati policiju ako nastave s uvredama i oštećivanjem inventara.

Obojica su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedeni kninskoj stalnoj službi Općinskog suda u Šibeniku, a 28-godišnjak je prijavljen i zbog prometnog prekršaja jer je iste noći u Konjevratima zaustavljen za volanom u alkoholiziranom stanju, ali je odbio alkotestiranje.

U policiji ističu kako nastavljaju provoditi intenzivnu istragu vezano za incident u Uzdolju u općini Biskupija, gdje je skupina maskiranih nasilnika palicama napala goste kafića koji su pratili televizijski prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom je prilikom pet osoba lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik, a oštećen je inventar kafića.

Policija je zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari privela nekoliko osoba koje dovodi u vezi s ovim incidentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.