Dvostruka pobjednica: Francuzi onemogućili Mariji Šarapovi nastup u Roland Garrosu, hoće li joj zabraniti i Wimbledon?

Foto: fah

Francuska teniska federacija (FFT) nije uvrstila dvostruku pobjednicu Roland Garrosa, 30-godišnju Ruskinju Mariju Šarapovu, na popis dobitnica pozivnica za glavni turnir ili ždrijeb kvalifikacija te joj tako onemogućio nastup na ovogodišnjem izdanju drugog Grand Slam turnira u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarapova se prošlog mjeseca vratila na WTA Tour nakon što je odslužila 15-mjesečnu suspenziju, zbog korištenja nedopuštenog stimulativnog sredstva, a njezin povratak izazvao je mnoge, oprečne reakcije u javnosti, što od predstavnika medija, što od njezinih suparnica.

FFT je u utorak objavio popis s dobitnicima pozivnica za ovogodišnje izdanje Roland Garrosa, a na njemu se ime Marije Šarapove ne nalazi ni među onima koje su dobile mjesto u glavnom ždrijebu, ni među onima za kvalifikacije, iako je bilo najava da će pobjednica pariškog Grand Slam turnira iz 2012. i 2014. godine dobiti priliku da se barem kroz kvalifikacijske mečeve pokuša se izboriti za mjesto među 128 tenisačica u glavnom turniru.

Još je uvijek neizvjesno hoće li se peterostruka osvajačica Grand Slam naslova izboriti za svoje mjesto u glavnom ždrijebu Wimbledona, o čemu će odlučivati WTA lista koja će biti objavljena sljedećeg ponedjeljka. Ako ništa drugo, imat će dovoljno dobar renking za kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.