Eintracht se emotivno oprostio od hrvatskog stručnjaka Nike Kovača: ‘Hvala ti za svo vrijeme koje smo proveli zajedno, hvala ti’

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač okončao je slavodobitno jednu fenomenalnu epizodu u Eintrachtu iz Frankfurta. Kovač je prvi trener Eintrachta koji se okitio trofejem nakon 30 godina. Dugo su navijači spomenutog kluba čekali trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posve razumljiva je stoga euforija u Frankfurtu, trijumf nad Bayernom u finalu Kupa Njemačke ostat će dugo upamćen u svijesti navijača Eintrachta, kao i igra hrvatskog reprezentativca Ante Rebića, koji je svojim golovima demontirao višestrukog prvaka Europe.

Niko je postao hit trener u Njemačkoj te će od 1. srpnja preuzeti trenersku palicu Bayerna, jednog od najvećih europskih klubova u povijesti.  S obzirom kako je Kovač na rastanku s dosadašnjim klubom iz kluba su mu se emotivnim oproštajnim pismom zahvalili, pismo je objavljeno na stranicama Eintrachta.

”Evo nekoliko razloga zbog kojih ti želimo zahvaliti’‘, navodi se u uvodu pisma objavljenog na službenoj stranici kluba te se ide dalje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala ti za…

…To što si nas uspio održati u prvoj ligi u sezoni 2015/16. Kovač je preuzeo klub 8. ožujka 2016. godine kada je Eintracht bio u zoni ispadanja s devet utakmica do kraja. Atmosfera je bila loša, četiri uzastopna poraza u njegovih pet utakmica samo su pokazala koliko tešku zadaću ima. Pobjede protiv Mainza (2-1), SV Darmstadta (2-1) i Borussije Dortmund (1-0) bile su dovoljne da se osigura 16. mjesto i doigravanje s Nurnbergom. Nakon 1:1 kod kuće, Kovačevi igrači su u Nurnbergu pobijedili s 1-0 i osigurali 1. Bundesligu i sljedeće sezone.

Hvala ti za…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

…Dobru sezonu 2016/2017. i finale Kupa. Usprkos velikim promjenama u momčadi (15 odlazaka i 15 dolazaka), Kovač je brzo pretvorio Eintracht u predanu i nepobjedivu skupinu. Sustav s tri igrača u obrani pokazao se kao masterski potez, podarivši klubu novi identitet. Prikazalo je to sve karakteristike koje je Kovač imao i kao igrač – nepokolebljiva predanost, težak rad i volja za borbu radi nekog cilja. Eintracht je bila druga momčad po broju primljenih golova (15) u prvom dijelu sezone i mimo svih svim očekivanja, držali su se na šestom mjestu. Kasnije je razina malo pala (završili su 11.) zbog fokusa na Kup. Na penale su dobili Borussiju Monchengladbach, a u finalu su se hrabro borili protiv Dortmunda. Ipak, izgubili su 2-1 i pomalo razočarani zaključili nezaboravnu sezonu.

Hvala ti za…

…Najbolju bundesligašku sezonu od 2012/2013., za kraj tridesetogodišnjeg posta bez trofeja i za avanturu u Europskoj ligi kojoj se veselimo. Ove sezone Kovač je uspio ono što nijedan trener nije od 1988. Osvojio je trofej. Njegovo mjesto u povijesnim knjigama osigurano je pobjedom 3-1 nad uvjerljivim favoritima, Bayernom, u Berlinu. Bio je to trijumf kojim je Kovač osigurao Europu sljedeće sezone. Naravno, taj uspjeh ne zasjenjuje impresivnu sezonu u Bundesligi, konačno osmo mjesto najbolji je uspjeh u zadnjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvala ti za…

…Svo vrijeme koje smo proveli zajedno. U 27 mjeseci i u 91 utakmici, Kovač je postigao dosta u Frankfurtu, uključujući ostanak, dvije uzbudljive sezone u Bundesligi, dva finala Kupa i dugoočekivani trofej. Ovaj povratak je puno više od očekivanog, naposljetku, ovo je win-win situacija. Sve najbolje Niko i hvala ti za sve.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.