Enes Garibović brončani u Poreču, Ivan Kvesić bez medalje

Foto: fah

Hrvatski karatist Enes Garibović je osvojio broncu u subotu na Europskom prvenstvu koje se održava u Poreču pobijedivši u kategoriji do 75 kilograma Nizozemca Timothyja Petersena s rezultatom 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nisam baš najzadovoljniji svojim nastupom, ali bitna je pobjeda. Iskusno sam priveo meč kraju i napravio zapravo neočekivani kružni udarac nogom u tijelo. Drago mi je da sam ga uspio iznenaditi jer ovo je iskusan borac, star 35 godina, a ima dva europska zlata i ne znam koliko europskih i svjetskih odličja. Iskusan borac, ali drago mi je na kraju, jer ova medalja stvarno mi puno znači, rekao je Enes Garibović nakon pobjede ujedno zahvalivši cijelom timu, kolegama reprezentativcima, a posebno svojem gradu Varaždinu, za kojeg je rekao da ga s ponosom predstavlja.

U drugoj borbi za brončano odličje olimpijac Ivan Kvesić poražen je od slovačkog predstavnika Adija Gyurika s rezultatom 3:1.

– Stvarno sam loše odradio. Tatami mi se klizao. Jučer sam i prekjučer, kada smo imali eliminacije, znao da je tatami nov i pripremio sam se da mi se manje kliže, ali danas sam to zaboravio i kada sam ušao u meč, nisam se mogao kretati kako sam trebao, rekao je emotivni Kvesić nakon što je ostao bez pojedinačnog odličja na Europskom prvenstvu u Poreču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, još uvijek ima priliku za osvajanje odličja jer se hrvatska muška karate reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Karlo Raguž) u nedjelju, posljednjeg natjecateljskog dana, natječe za ekipno zlato. Protivnik nam je Crna Gora, a meč je na rasporedu u 12:45 sati.

Danas su na rasporedu još dvije borbe hrvatskih reprezentativaca za brončana odličja. Boran Berak se u kategoriji do 67 kg u 16:30 sati susreće s austrijskim predstavnikom Stefanom Pokornyem, a ženska vrsta u borbama (Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Mia Greta Zorko) se od 17:07 u susretu za broncu sastaje sa selekcijom Francuske.

Na jučerašnjim nastupima u para-karateu Danijela Topić osvojila je brončano odličje u katama karatista s intelektualnim poteškoćama. U istoj disciplini Roko Boduljak i Toma Matijević bili su peti, a Miroslav Rakić nije se plasirao u finale, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.