Engleska nije slomila Slovačku: Obje reprezentacije u osmini finala?

U utakmici 3. kola skupine B na EURU Slovačka i Engleska su u Saint-Etienneu igrali 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvim ishodom Engleska je osigurala plasman u osminu finala kao drugoplasirana reprezentacija u skupini s pet bodova, dok je Slovačka završila natjecanje na trećem mjestu s četiri boda, te je također nadomak plasmana među 16 najboljih. Prvo je mjesto sa šest bodova osvojio Wales, koji je u Toulouseu sa 3-0 svladao Rusiju, dok je Rusija tim visokim porazom završila natjecanje na posljednjem mjestu s jednim bodom.

slovacka, euro, fah

Engleski izbornik Roy Hodgson u početnu je postavu uvrstio čak šest novih igrača u odnosu na početni sastav protiv Walesa, kapetana Rooneya zamijenio je Henderson, a svoje mjesto u početnom sastavu pronašli su još Clyne, Bertrand, Wilshere, Lallana i Vardy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, usprkos terenskoj dominaciji Engleska u prvih 45 minuta nije uspjela pronaći put do slovačke mreže. Prvi put Englezi su zaprijetili u 9. minuti kada je Vardy glavom spustio loptu u srce kaznenog prostora, ali Sturridge nije uspio doći do lopte. U 17. minuti Vardy je uspio nakon dugog sprinta uputiti dobar udarac, no slovački vratar Kozačik bio je siguran u intervenciji, baš kao i u 33. minuti kada je Lallana snažno pucao sa 10-ak metara nakon prodora Clynea.

Na početku drugog poluvremena Slovačka je mogla kazniti Englesku za promašaje, Smalling je vrlo loše reagirao u svom kaznenom prostoru, pokušao je prsima spustiti loptu u naručje svom vrataru Hartu, ali to je učinio slabo, pa je Mak umalo presjekao to dodavanje što bi sigurno rezultiralo golom. U istoj 53. minuti Engleska je također imala priliku, Sturridge je uputio okomitu loptu u kazneni prostor, Clyne se ubacio iza slovačke obrane, ali i njega je zaustavio Kozačik.

Najbolju prigodu za Englesku imao je Alli i to samo minutu nakon ulaska na teren. Henderson je u 61. minuti još jednom probio desni bok i prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je natrčao Alli, no njegov pokušaj Škrtel je izbio s gol-linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice izgledalo je kako oba sastava samo čekaju kraj s obzirom da remi gotovo sigurno i jednima i drugima osigurava prolazak dalje.

SLOVAČKA – ENGLESKA 0-0

Stadion Geoffroy-Guichard

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GLEDATELJA: 42.000

SUDAC: Velasco (Španjolska)

SLOVAČKA: Kozačik – Pekarik, Škrtel, Durica, Hubočan – Kucka, Pečovsky (Gyomber, 67), Hamšik – Mak, Duda (Švento, 57), Weiss (Škriniar, 78)

ENGLESKA: Hart – Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand – Henderson, Dier, Wilshere (Rooney, 56) – Lallana (Alli, 60), Vardy, Sturridge (Kane, 76)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.