Englezi u šoku zbog srpskog pisanja po pravilima Vuka Karadžića: ‘Treba nam samo osam novih igrača’

Foto: Twitter

Navijači engleskog kluba Manchester Uniteda tijekom utakmice s Partizanom ostali su u potpunom šoku. Naime, nije im bilo jasno kakav je to “popis izmišljenih imena” njihovog kluba na semaforu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o pravilima po srpskom jezikoslovcu i reformatoru Vuku Karadžiću čije su teze značajno utjecale na velikosrpski pokret – “piši kao što govoriš, čitaj kako je napisano”. Tako Srbi pišu imena i prezimena onako kako se čitaju.

I dok je United slavio pogotkom Martiala, Srbima je to pogodak Marsijala. Baš su to zamijetili i engleski mediji, kojima je najzanimljivije ime svakako Mc Tominay – Mek Tominaj.

Kako su samo trojica igrača ostala bez većih promjena u imenima, jedan se navijač našalio: “Tako nam treba osam novih igrača”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.