Erlić: Doveli smo se u ovu situaciju i iz nje ćemo se izvući

erlić
Foto: snimka zaslona

Uoči odlučujućih utakmica u kvalifikacijama za nastup na Euru sljedeće godine, svoja razmišljanja podijelili su Martin Erlić i Nikola Moro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatsku prvo 18. studenoga u Rigi čeka ogled protiv Latvije, a kvalifikacije u skupini D Vatreni će zaključiti 21. studenoga dvobojem na Maksimiru protiv Armenije.

– Moramo se dobro pripremiti za ove dvije utakmice. Sve ovisi o nama, ako budemo pravi, možemo to odraditi kako treba. Doveli smo se u ovu situaciju i iz nje ćemo se izvući, u to sam uvjeren. Prvo treba dobiti ove dvije utakmice, pa ćemo vidjeti. Nažalost, ne ovisimo sami o sebi, rekao je Erlić.

Erlić i Šutalo dobro su funkcionirali kao stoperski par.

– Izbornik odlučuje tko će igrati, ali tko god bude igrao, dat će sve od sebe. Sa Šutalom sam već igrao, dobro smo se snašli. Spreman sam i dobro se osjećam, to je najbitnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erlić je standardan u Italiji, kako je zadovoljan sezonom?

– Uvijek može bolje, sad smo malo u krizi, ali ja se dobro osjećam fizički i psihički i to je najbitnije.

Kakva je atmosfera u svlačionici Vatrenih i kako se gleda na poraze, ali i nove izazove?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U svlačionici je pozitiva kao i uvijek. Ne ovisimo sami o sebi, to je ono najgore, ali moramo ove dvije utakmice odraditi kako treba, biti pravi i kvalificirati se na Euro.

Koliko problema mogu napraviti Latvija i Armenija?  Latviju su Vatreni s 5:0 svladali u Rijeci, a s 1:0 su slavili u Erevanu protiv Armenije.

– Sigurno je da ako ne budemo pravi na terenu, da nam mogu napraviti probleme. U Rijeci smo bili pravi i dobili smo ih, u Armeniji smo bili pravi i dobili smo, tako da i ove dvije utakmice moramo jako ozbiljno shvatiiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Moro do sada je u dresu reprezentacije imao jedan nastup, lani u prijateljskoj utakmici protiv Bugarske. Drugu sezonu nastupa za Bolognu.

– Drago mi je da sam ušao u formu prije okupljanja, dobro se osjećam, rekao je Moro.

Nakon što je otpao Mateo Kovačić, otvara li se prilika za Moru?

– Uvijek se nadam, za to igram i za to treniram. Trenutno je najvažnije da pobijedimo u obje utakmice i da se kvalificiramo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Latviji i Armeniji

– Svjesni smo gdje smo i što smo, znamo da moramo pobijediti u obje utakmice. Gledamo samo sebe, na drugo ne možemo utjecati. Oba protivnika su zahtjevna, moramo biti na sto posto kako bismo nešto ostvarili.

O povratku Pjace u reprezentaciju

– Znam u kakvim problemima je bio, znam da je super dečko i super igrač i svima nam je drago da je tu.

Podsjetimo, vodeća momčad skupine D sa 16 bodova je Turska, koja je već osigurala kontinentalnu smotru. Wales i Hrvatska imaju po deset bodova i Vatrenima je potrebno da u preostale dvije utakmice osvoje više bodova od Walesa.
Velšani 18. studenoga gostuju kod Armenije, a 21. studenoga će ugostiti Tursku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.