Euro 2020. na HRT-u: Tko lobira za povratak Drage Ćosića?

Foto: fah/montaža

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se, barem za Europsko prvenstvo, na Hrvatsku televiziju. No, Hrvatska televizija nema više Sportsku redakciju kakvu je nekoć imala i koja je bila među jačima u ovom dijelu Europe. Nažalost, Boris Mutić više nije među nama, Ivica Blažićko komentira utakmice, ali ne na HRT-u, Božo Sušec, iako u ozbiljnim godinama, prenosi i komentira utakmice na regionalnim televizijama, nema na HTV-u ni Miće Dušanovića... Da ne nabrajamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onaj koji bi tu mogao biti, a koji ipak tu iz objektivnih razloga nije, je Drago Ćosić, inače poznat i po tome da mu na živce ide čak i hrvatski poklič, koji nije samo navijački, ”u boj, u boj za narod svoj…” Da ne govorimo o nekim drugim skandiranjima i nekim drugim pokličima.

No, nije Ćosić otišao s HRT-a zato jer mu na živce ide skandiranje ”u boj, u boj za narod svoj”, iako je trebao, otišao je zbog sumnje na preprodaju ulaznica na Svjetskom prvenstvu prošle godine.

E sad, ide priča dalje… Nakon što se saznalo da je novcem hrvatskim pretplatnika financirana televizija vratila privremeno hrvatsku reprezentaciju pojavila se ideja o povratku Drage Ćosića, i njega bi također vratili RTV pretplatnici… Jer kako se inače financira televizija koja gotovo svaku nedjelju, u 14 sati, promovira ljevičarsku ideologiju te ju servira građanima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Večernjeg lista navodno gledatelji jedva čekaju povratak čovjeka novinara kome smetaju stari navijači pokliči, kojim Vatrene navijači bodre više od dva i pol desetljeća. Malo plitka priča da bi držala vodu, tim prije što je ona utemeljena tek ”na društvenim mrežama”, odnosno, onome što ”navijači pišu na društvenim mrežama…”, u komentarima ispod članaka…

Vjerodostojnost takvih ”anketa” uvijek je upitna i tek je malo manje vjerodostojna od anketa koje nam nacionalne televizije iz mjeseca u mjesec serviraju a odnose se na popularnost političkih stranaka te sad najnovije predsjedničkih kandidata.

”Presudi li sud u korist Drage Ćosića HTV bi ga morao vratiti na posao, a onda, tko zna – možda će sljedećeg ljeta ponovno biti zvijezda malih ekrana. Drago Ćosić ne želi izlaziti s izjavama u javnost već po savjetu odvjetnika u tišini čeka odluku suda”, piše Večernji list i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Podsjećamo, finale SP-a 2018. bila je posljednja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije koju je prenosio HTV. Od jeseni 2018. godine svi prijenosi bili su na Novoj TV; Liga nacija, prijateljske utakmice i nastupi vatrenih u kvalifikacijama za EP 2020. Vatreni se vraćaju na Novu TV u jesen 2020. godine kada ponovno kreće Liga nacija.”

”HRT će ove subote od 18 sati prenositi ždrijeb skupina EP-a iz Bukurešta, a na ekranu HTV-a moći će se pratiti i iduće Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. koje se održava u Kataru.

Zanimljive su bile reakcije čitatelja Večernjakova portala na vijest o povratku hrvatske reprezentacije na ekrane HTV-a. – A Drago Ćosić? – upitao je jedan čitatelj, jedan od čak 85 posto onih koji su se u našoj anketi izjasnili za povratak legendarnoga komentatora na male ekrane. Biste li voljeli da utakmice reprezentacije komentira Drago Ćosić? Da, to bi bilo sjajno 82,31% Ne, ima i drugih 17,69%”, zaključuje Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadajmo se da će sud, ako nikad ranije, a ono barem od sada, suditi prema činjenicama, kakve god one bile, a ne prema željama i rezultatima anketa hrvatskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.