Europske igre: 45 hrvatskih sportaša ide u Minsk

Foto: fah

Hrvatska će na 2. Europskim višesportskim Igrama u Minsku nastupiti s ukupno 45 sportaša i sportašica u 12 sportova, a cilj je nadmašiti učinak iz prvih igara u Bakuu, gdje je osvojeno jedno zlato, četiri srebra i šest bronci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkome hotelu Westin upriličen je svečani ispraćaj dijela hrvatskog sportskog izaslanstva u Minsku, gdje će se od 21. do 30. lipnja natjecati više od 4000 sportaša iz 50 država za ukupno 200 kompleta odličja.

Natjecanja u devet sportova – atletika, badminton, biciklizam, boks, judo, karate, stolni tenis, streličarstvo i streljaštvo – predstavljat će i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a Europske igre 2019. imat će ujedno i status Europskog prvenstva u badmintonu, boksu i judu.

“Za razliku od prvih Igara u Bakuu, kada su u nekim sportovima nastupili juniori, u Minsku nastupaju samo seniori i zato Hrvatska šalje najbolje što trenutno ima. Cilj je nadmašiti ili barem ostvariti isti učinak u medaljama s prvih Igara, ali je možda važnije ostvariti bodove za olimpijske norme i ostati zdravi. Boksači su već otputovali u Minsk, ostatak delegacije će to učiniti u narednih nekoliko dana, a hrvatsko izaslanstvo u Bjelorusiji imat će ukupno 80 osoba, s obzirom da putuje i 35 članova pratećeg osoblja”, kazao je šef Misije HOO-a Damir Šegota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europske igre Minsk 2019. Hrvatska šalje vrlo jaku streljačku reprezentaciju na čelu s zlatnim iz Londona 2012 Giovannijem Cernogorzom, brončanom iz Pekinga 2008 Snježanom Pejčić, Petrom Goršom i Antonom Glasnovićem, u gimnastici će nastupiti srebrni iz Pekinga Filip Ude, u karateu će nas predstavljati braća Anđelo i Ivan Kvesić, a najbrojniji su boksači – njih čak šestorica putuju u glavni grad Bjelorusije.

Svečani ispraćaj delegacije iskorišten je i za predstavljanje Toyote, novoga sponzora HOO-a, a svečanosti su nazočili predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop, veleposlanica Japana u RH Misako Kaji, te predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.