Europsko prvenstvo judo: Maranić ostala bez bronce

Foto: judo.hr

Posljednjeg dana Europskog prvenstva za judaše i judašice u Tel Avivu nastupilo je troje hrvatskih predstavnika. Najbolji nastup upisala je Ivana Maranić, koja je stigla do borbe za broncu, dok su Ivana Šutalo i Zlatko Kumrić izgubili u prvim borbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u subotu u borbi za broncu izgubila Barbara Matić u kategoriji do 70 kg, drugu priliku je stvorila Ivana Maranić (preko 78 kg), ali je nažalost bio isti ishod. Ovog puta je jača bila Nizozemka Savelkouls protiv koje je Maranić izgubila nakon dobivene tri kazne.

“Nisam baš zadovoljna izvedbom u finalnom bloku. Nisam uspjela uhvatiti njenu desnu ruku i previše sam se koncentrirala na to. Nisam promijenila stil borbe nego sam se borila kako njoj paše,” podijelila je Maranić dojmove o borbi za broncu.

Maranić je u prvom nastupu uspješno prošla olimpijsku broncu Velenšek tako što je natjerala Slovenku na tri kazne. U četvrtfinalu je išla na Larisu Cerić (BIH), koja je slavila ipponom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U jednom trenutku četvrtfinala Cerić je promijenila tempo i preuzela inicijativu. U tom trenutku sam stala, nisam uspjela izbjeći gard. Kako sam bila u opasnosti od treće kazne išla sam u bacanje, ali me u tom trenutku uhvatila u zahvat,” dodala je Maranić kojoj slijedi kratak odmor, pa bazične pripreme i Grand Prix Zagreb (27. – 29. srpnja)

U repasažu Azerbajdžanka Kindzerska nije izašla na tatami zbog ozljede, tako da je Maranić došla u priliku osvojiti broncu protiv Savelkouls, ali nije išlo. U istoj kategoriji Ivana Šutalo je ipponom izgubila od Savelkouls, koja će na kraju dana pobijediti i drugu hrvatsku judašicu.

Zlatko Kumrić (do 100 kg) nije uspio iznenaditi drugog nositelja u svojoj kategoriji, iskusnog Rusa Denisova. Na ulasku u četvrtu minutu, Denisov je iskoristio priliku i ipponom prošao našeg judaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.