Europsko prvenstvo: Mlada hrvatska nogometna reprezentacija poražena od Nizozemske

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina izgubila je susret 1. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Njemačkoj od Nizozemske sa 1-3 (1-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

Dvostruki strijelac za Nizozemsku bio je Steven Bergwijn (17, 85), a jedan gol postigao je Sam Lammers (33), dok je jedini pogodak za Hrvatsku djelo Josipa Brekala (43).

Hrvatska je vrlo loše otvorila utakmicu, posebno na desnoj strani svoje obrane što su Nizozemci iskoristili za dva pogotka koja su kreirali po toj strani. Prvo je u 17. minuti Lammers ubacio s lijevog krila, a Bergwijn je glavom svladao nemoćnog Leticu, da bi u 33. minuti uslijedila nova kombinacija Nizozemaca po lijevoj strani, da bi kapetan Nouri sjajno petom proigrao Lammersa koji je iz blizine poslao loptu u mrežu.

Nadu Hrvatskoj u preokret vratio je Brekalo lijepim pogotkom u 43. minuti nakon akcije Lovrena i Mora, a kada je Nizozemska u 54. minuti ostala s igračem manje zbog isključenja Zeefvika ta se nada i povećala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, usprkos pritisku i velikom broju kornera, naši mladi igrači nisu uspjeli po jakoj kiši u Ulmu stići do poravnanja, nego su Nizozemci u samoj završnici postigli i treći pogodak kojim su potvrdili pobjedu. Bergwijn je u 85. minuti na svojoj polovici oteo loptu neopreznom Čabraji, te se sjurio prema našim vratima, obišao vratara Leticu i pogodio za konačnih 3-1.

U skupini B još igraju Engleska i Francuska, koje će svoj susret 1. kola odigrati u 19.30 sati.

Hrvatska će u 2. kolu u petak igrati protiv Francuske u Aalenu (19.30 sati), dok će u 3. kolu protiv Engleske igrati u ponedjeljak u Heidenheimu (12 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve dvije reprezentacije iz skupine izborit će plasman u polufinale, dok će trećeplasirana reprezentacija igrati protiv trećeg iz skupine A za peto mjesto, posljednje koje vodi na SP U20 koje će se sljedeće godine održati u Južnoj Koreji.

U skupini A u ponedjeljak je Italija svladala domaćina Njemačku sa 1-0, dok su Austrija i Portugal odigrali 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.