Evo mogućih suparnika Dinama u kvalifikacijama za LP

Foto: fah

Hrvatski prvak Dinamo nema puno vremena za odmor. Već krajem lipnja kreću s pripremama za novu sezonu, a vrlo brzo uslijedit će i natjecateljske utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što Modri odigraju utakmicu Superkupa s Hajdukom, kreću pripreme za ono najvažnije, borbu za Ligu prvaka.

Dinamo kreće u 2. pretkolu, a bit će nositelj u svim pretkolima.

Tko su mogući suparnici?

Ždrijeb će se održati 21. lipnja, tada će ekipa Igora Bišćana doznati s kim će igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako će se svi mogući protivnici znati kada se okončaju sva prvenstva (primjerice, ne zna se još tko je prvak Bugarske op.a.), letimični pogled govori da bi Dinamo trebao bez previše problema proći u 3. pretkolo.

Kao potencijalna mina nameće se izraelski Maccabi iz Haife koji je prošle sezone izbacio Crvenu zvezdu i igrao skupinu Lige prvaka.

Ostali suparnici ne bi trebali biti preveliki problem. Žalgiris, HJK Helsinki, Flora, Shamrock Rovers, TNS, Olimpija, Zrinjski te Aris Limassol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, više manje poznata imena koja se vrte iz sezone u sezonu u europskim pretkolima.

Što se tiče trećeg pretkola tamo se kao potencijalni suparnici nalaze neke vrlo nezgodne ekipe protiv kojih bi Dinamo mogao imati puno problema.

U prvom redu mislimo na grčkog prvaka AEK, prašku Spartu te starog poznanika, norveški Molde, koji će u toj fazi natjecanja biti u punoj natjecateljskoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, s obzirom na to da puno toga ovisi o tome hoće li biti i nekih iznenađenja te hoće li Dinamo proći, za sada se nećemo baviti analizama s kim bi Bišćanova ekipa mogla igrati u Play-off rundi Lige prvaka kao i u skupinama Lige prvaka.

Samo ponovimo da su Modri nositelji skroz do kraja kvalifikacija, a da bi u skupini prilikom ždrijeba bili u trećem jakosnom razredu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.