Fašistički ispadi srbijanskih medija više nisu rijetkost: Obrušili se na Zlatka Dalića uz tvrdnju da je JNA 18. studenog 1991. oslobodila Vukovar!

Foto: Snimka zaslona

Nakon veličanstvene pobjede hrvatske nogometne reprezentacije protiv Španjolske u sklopu 3. kola Lige nacija na prepunom Maksimiru izbornik Zlatko Dalić izjavio je da će Vatreni u posljednjoj utakmici protiv Engleske na Wembleyju imati motiv više – Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, odlučujuća utakmica za prvo mjesto grupne faze Lige nacija igra se 18. studenog, na 27. obljetnicu pada Vukovara, na dan kada je Jugoslavenska narodna armija zajedno s brojnim četničkim formacijama okupirala Vukovar, nakon čega je uslijedio genocid kakav u Europi nije viđen od 1945. godine.

“Sve je bilo krasno u pobjedi nad Španjolskom. Sad idemo na Englesku. Utakmica je već u nedjelju, a mi ćemo imati taj motiv za tri boda i za Vukovar. Tada je dan sjećanja na Vukovar, nećemo moći prisustvovati, ali bit ćemo u mislima s njima”, kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić poslije pobjede Vatrenih (3:2) protiv Španjolske.

Nažalost, u dijelu srbijanskih medija reagirali su blago rečeno neprimjereno na ovu Dalićevu izjavu, koja je izazvala oduševljenje u cijeloj Hrvatskoj. Naime, ekstremistički srbijanski Kurir, čiji fašistički ispadi nisu, nažalost, rijetkost, napao je hrvatskog izbornika na način koji je ponovno potvrdio da se u srbijanskoj politici ništa promijenilo nije u posljednjih tridesetak godina i da boljševičko – fašističke snage koje su izvršile agresiju na Hrvatsku i BiH i dalje imaju presudnu riječ u toj moralno i na svaki drugi način posrnuloj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 ”Dokle više, čovječe’‘, navodi Kurir, a u naslov su stavili sljedeće:

”TEŠKA BOLEŠTINA: Zlatko Dalić motivira Hrvate pred utakmicu s Englezima pozivajući se na Vukovar 1991. godine!…”

Foto: Snimka zaslona

Kurir, nadalje, donosi jednu zastrašujuću konstataciju, koja puno toga govori o našem susjedstvu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kockasti u nedjelju igraju na Wembleyu protiv Engleske, a u slučaju pobjede preuzeli bi prvo mjesto u svojoj grupi ispred Gordog Albiona i Španjolske, koju su pobijedili u četvrtak u Zagrebu s rezultatom 3:2. Zlatko Dalić je poslije utakmice dao populističku izjavu, ponovo se pozivajući na rat devedesetih godina prošlog stoljeća, koji je doveo do raspada bivše Jugoslavije. Potencirao je Vukovar, odnosno 18. studeni, dan kada je JNA oslobodila grad od pripadnika paravojnih hrvatskih formacija, piše Kurir. Dakle, prema Kuriru zločinci Šljivančanin, Mrškić, Radić… ”oslobodili” su Vukovar, a onda na Ovčari proslavili ”oslobođenje” neviđenim masakrom.  U Vukovaru su snage JNA i četničkih formacija masakrirale više tisuća ljudi, protjerale i sa zemljom sravnile cijeli grad.  Gotovo 2000 ljudi još se smatra nestalim…

Kurir napada Dalića i zbog hrvatskog branitelja i popularnog glazbenika Marka Perkovića Thompsona, čiji su rodni kraj dobrim dijelom pod okupacijom srpske boljševičke (JNA) i fašističke (četnici) formacije držale četiri godine, sve do oslobodilačke operacije Oluja i sloma srpskog fašizma u Hrvatskoj.

“Valja podsjetiti da je Zlatko Dalić bio jedan od zagovornika da s nogometašima Hrvatske poslije uspjeha na SP u Rusiji u zajedničkom autobusu bude i pjevač Marko Perković Thompson, poznat po izvođenju šovinističkih i ustaških pjesama”, zaključio je Kurir, inače blizak bivšem Šešeljevom najvjernijem učeniku, a danas glavnom gazdi Srbije, Aleksandru Vučiću te njegovom režimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.