Federer protiv Čilića: U njegovom uspjehu zasluge ima i jedan Hrvat!

Foto: fah

U finalu Australian Opena našeg Marina Čilića čeka najveći svih vremena – Roger Federer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek ima različitih mišljenja, no Roger je ipak najbolji svih vremena. I to zato što sada, s 35 godina, igra možda i najbolje u karijeri. I zato što je za suparnike imao vrhunske igrače poput Nadala, Đokovića i Murraya. Fascinantno je kako se Roger uspijeva prilagođavati vremenu, kako je u ludom teniskom ritmu uspio sačuvati svoje tijelo. Sjećam se kada je prije jako puno godina pobijedio Samprasa u Wimbledonu i tada su svi rekli: “ovaj će mali vladati svjetskim tenisom”. No, nitko nije pomišljao da će vladati i danas”, izjavio je Boris Becker, teniska legenda i komentator Eurosporta na Australian Openu.

No, zanimljivo je da iza Federera stoji također jedan Hrvat – Ivan Ljubičić.

“Puno mi pomaže Ljubičić. Znate, mi nismo samo trener i igrač, mi smo i veliki prijatelji. Ovo je zajednički uspjeh i tako ćemo ga proslaviti”, otkrio je Federer ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ga hvalio samo on nego i Novak Đoković.

“Znam Ivana više od deset godina. Upoznali smo se… Zapravo, trenirali smo zajedno, imali smo istog trenera. Kad je on bio treći na svijetu, bio je iznimno ljubazan prema meni. Bio je uvijek prijateljski nastrojen, uvijek je bio tu za mene s nekim savjetom. Ma, što god mi je trebalo.. Sjećam se da sam čak i špananje reketa promijenio zbog njega. Stvarno sam se ugledao na Ljubičića, u to vrijeme on je bio jedan od onih koji su imali najviše utjecaja na mene. Stalno sam htio trenirati s Ivanom. On je uvijek bio pozitivan, a odnos kakav smo tada razvili imamo i danas. Bez obzira bio on dio Federerova tima ili ne, razgovaramo isto kao i nekada”, rekao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.