Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza: ‘Moglo je bolje, ali moglo je i puno gore, Crna Gora je reprezentacija za respekt’

Foto: fah

Hrvatska muška rukometna reprezentacija igrat će u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. godine protiv Crne Gore, odlučio je ždrijeb u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je bila nositelj, a za protivnika je dobila selekciju Crne Gore, koja je na EURU u Hrvatskoj ubilježila sva tri poraza u skupini, a naši rukometaši su pobijedili u “generalci” uoči EURA u Splitu s 25-22. Obje utakmice igraju se u lipnju – prva 8., 9. ili 10. lipnja u Hrvatskoj, a uzvrat četiri dana kasnije u Crnoj Gori.

Bit će to i prva provjera za novoga izbornika, budući da je Lini Červaru istekao ugovor nakon susreta za peto mjesto protiv Češke. Nakon ovog EURA od reprezentacije su se oprostili Mirko Alilović, Ivan Čupić, Denis Buntić i Igor Vori.

‘’Moglo je bolje, ali moglo je i puno gore. Crna Gora je reprezentacija za svaki respekt što smo dobro vidjeli i u pripremnoj utakmici za ovo Europsko prvenstvo. U toj utakmici su pokazali zavidnu kvalitetu unatoč tome što im nije bilo nekoliko važnih igrača. Ne smijemo misliti da će biti lagano pogotovo uz činjenicu da se uzvratna utakmica igra u Crnoj Gori. Moramo se dobro pripremiti i biti koncentriranu jer kvalifikacijske utakmice znaju biti nezgodne’’, rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac nakon održanog ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potencijalni protivnici Hrvatskoj bili su Austrija, Mađarska, Litva, Crna Gora, Nizozemska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Bosna i Hercegovina ili Švicarska.

Od ostalih parova izdvajamo susret Češke i Rusije, te Bjelorusije i Austrije, koji su igrali međusobno i na EURU u Poreču. Svjetski doprvaci Norvežani čekaju BiH ili Švicarsku jer se još uvijek nije riješio spor oko te utakmice kvalifikacija. Reprezentacija BiH je rezultatski prošla, ali je utvrđeno da su postavili igrača koji nije bio u zapisniku.

Osvajač srebrne medalje s ovoga EURA, Švedska ili Španjolska, morat će u kvalifikacijama igrati s Nizozemskom, dok će novi europski prvak izboriti izravan plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo 2019. godine održat će se u Njemačkoj i Danskoj, a osim domaćina, plasman je osigurala i Francuska kao aktualni svjetski prvak. Iz Afrike su se plasirali Angola, Tunis i Egipat, a iz Azije Bahrein, Katar, Saudijska Arabija i Južna Koreja.

Međunarodni rukometni savez (IHF) ima pravo i na dvije pozivnice (wild card) za ovo prvenstvo.

Ostali parovi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija – Portugal
Litva – Island
Češka – Rusija
Bjelorusija – Austrija
Makedonija – Rumunjska
Nizozemska – poraženi iz dvoboja Švedska – Španjolska
Norveška – pobjednik dvoboja Švicarska/BiH

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.