FIFA pokrenula postupak protiv Srbije zbog veličanja ratnih zločinaca, ali i protiv švicarskih igrača, no, što su im sada skrivili hrvatski navijači?

Foto: fah

Krovna svjetska nogometna organizacija FIFA pokrenula je Istragu protiv švicarskih reprezentativaca Granita Xhake i Xherdana Shaqirija zbog proslave pogodaka u pobjedi protiv Srbije 2-1, ali i protiv Srpskog nogometnog saveza, te njihovog izbornika Mladena Krstajića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Kosovo je međunarodno priznata država, priznala ju je čak i ta ista FIFA, koja je pokrenula postupak i protiv HNS-a, iako se za sada još uvijek ne zna što su to skrivili hrvatski navijači tijekom utakmice Hrvatska – Argentina 3:0. Navodno se hrvatski navijači tijekom spomenute utakmice nisu ponašali u skladu s njihovim očekivanjima.  Ili je ipak posrijedi nešto drugo?

Možda je treći pogodak za Hrvatsku, koji je zabio Ivan Rakitić, bio previše? Trebali su Vatreni stati na Rebićevom golu i barem tri primiti?

No, pustimo to za sada, tek se očekuje neko suvislo obrazloženje,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Xhaki i Shaqiriju prijete kazne jer su prilikom proslave golova obojica simulirali let dvoglavog orla, simbola albanske zastave odakle su obojica porijeklom. Shaqiri je na jednoj od kopački imao i zastavu Kosova.

Protiv Srpskog nogometnog saveza je pokrenuta istraga zbog divljanja navijača za vrijeme utakmice, te isticanja političkih i uvredljivih poruka, dok se Krstajić našao na udaru zbog svojih izjava. Kad smo kod političkih poruka, recimo jasno kako se radi o veličanju najvećih ratnih zločinaca s prostora istočne Europe u povijesti. Kako su uopće srpski navijači na stadion ušli u majicama s likom Ratka Mladića?

“Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu. Nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR,” kazao je Krstajić nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali srpski mediji idu čak dotle te govore čak i o krađi, a oni iracionalni mediji, kakvih je u Srbiji dosta, spominju i ”međunarodnu urotu”, ”zavjeru.” Znate već čiju, znate već koga…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.