Filip Hrgović saznao ime protivnika: ‘Uzbuđen sam zbog borbe pred meksičkim navijačima, siguran sam da će cijeniti moj stil’

Foto: fah

Najbolji hrvatski boksač, hrvatski teškaš, Filip Hrgović, napokon je saznao ime protivnika s kojim će se susresti za nešto više od mjesec dana, točnije 24. kolovoza. Hrgovićev protivnik će biti 26-godišnji Meksikanac Mario Heredia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o top  50 teškašu svijeta, preciznije, 48. po BoxRecu. Hereida je tijekom profesionalne karijere koju je započeo 2012. godine zabilježio 16 pobjeda, šest poraza i jedan neodlučeni susret, prenose Sportske novosti.

“Veselim se borbi protiv Heredie. Očekujem dobru borbu za koju ću naporno trenirati kao i svaki put. Meksiko za mene nije nova destinacija. Ako pogledate moju amatersku karijeru onda ćete vidjeti da sam se tamo borio dvaput. Nastupao sam tada u WSB-u i oba puta sam pobijedio. Jednom 2013. i jednom 2014. godine. Tako da se veselim povratku u Meksiko i uzbuđen sam zbog borbe pred meksičkim navijačima. Znam da je riječ o ogromnim boksačkim fanaticima i siguran sam da će cijeniti moj stil”, prokomentirao je Filip Hrgović, inače do sada neporažen, u najavi svog sljedećeg meča.

Podsjetimo, Hrgoviću će ovo biti prvi nastup nakon što je u svibnju ove godine u prvoj rundi u svom američkom debiju nokautirao Gregoryja Corbina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uzbuđeni smo što ćemo Filipa vidjeti ponovno u ringu, pogotovo nakon onog brutalnog nokauta protiv Corbina. Već duže vrijeme govorimo da je on budućnost teške kategorije i sada to ljudima postaje jasno. Njegov put prema tituli nastavlja se 24. kolovoza u Meksiku, a navijači mogu očekivati još jednu izvedbu kojom će ukrasti šou”, kazao je promotor hrvatskog boksača Nisse Sauerland.

“Jako sam zadovoljan kako je protekla moja prva borba u SAD-u. Nije moglo biti bolje i predstavio sam se na poseban način. Corbin je bio čvrst borac i nitko nije očekivao nokaut u prvoj rundi. Pokazao sam američkoj publici što mogu očekivati od mene u budućnosti. Bio sam u ringu samo 60 sekundi, a vidjet ćemo koliko ću biti ovoga puta. Nije mi namjera nikoga podcjenjivati”, rekao je na istu temu osvajač brončane olimpijske medalje za Hrvatsku Filip Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.