Filip Ude u finalu Svjetskog prvenstva u Japanu

filip ude
Foto: fah

Filip Ude izborio je finale Svjetskog prvenstva u Japanu. Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. Svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao na istoku zemlje, budući da iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine i ušao u svoje 4. svjetsko finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne znam od kuda bih krenuo s pričom, pod dojmom novog uspjeha bio je Ude. Možda da prvo krenem sa zahvalama. Prvo obitelji koja je uvijek uz mene. Zahvaljujem se svojim trenerima bez kojih vrlo vjerojatno ne bih bio tu. Zahvala ide i mom gradu Čakovcu, mojoj Županiji, Hrvatskom olimpijskom odboru, svima koji su stajali uz mene, svim sponzorima koji nisu odustali, makar imam već 35 godina. Ali dokazao sam da se i sa 35 godina mogu boriti s najboljima. Mislim da je ovo finale jače od onoga na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ponosan sam na sebe, na to da sam uspio odraditi vježbu. Najbolju vježbu ove godine. Pogledao sam ocjene prije svog nastupa, sedma ocjena je bila 14.933, a osma 14.666 i kažem treneru ‘moram napraviti najbolju vježbu ove godine, i na treningu i na natjecanju’. I uspjelo mi je. Stvarno sam sretan i ponosan što sam u finalu Svjetskog prvenstva nakon 7 godina i to opet daleko na istoku zemlje, rekao je.

– Uvjeti su katastrofa, od smještaja… Svega. Ali, to je manje bitno. Najbitnije za nas sportaše je da odradimo ono po što smo došli. Da odradimo svoj posao. Hvala Bogu pa sam to odradio. Bolje od toga nisam u ovom trenutku mogao. Za finale razmišljamo pojačati vježbu s “Busnarijem”, ali mislim da to neće ići. Vidjet ćemo još, nismo se još dogovorili. Nisam ga dugo natjecao, ne znam isplati li se taj rizik. Moram sjesti s trenerom i odlučiti. Makar ne vjerujem da će on dopustiti da to radim, vjerojatno će reći da idem ovu istu vježbu kao iz kvalifikacija. Vidjet ćemo”, rekao je Ude nakon sjajnog nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.