Filip Zubčić najavio dobar rezultat i u slalomu, ali i poručio: ”Sad sam treći u veleslalomu tri utrke prije kraja, sve je otvoreno”

Foto: fah

Nakon velike pobjede najbolji hrvatski skijaš, Filip Zubčić, nema vremena za slavlje, iako je veleslalom njegova paradna disciplina sutra se u Japanu vozi slalom, na kojom Zubčić također ima šanse za osvajanje bodova, koji bi mu omogućili i još bolji startni broj u ovoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, pobjeda Filipa Zubčića prva je pobjeda za hrvatsko skijanje nakon što je prije sedam godina slavio najbolji hrvatski skijaš svih vremena, Ivica Kostelić.

Kako je Filip reagirao nakon pobjede? Jednim dijelom smo o tome pisali, no, s obzirom na zaista veliku, pa i povijesnu, pobjedu vrijedi se podsjetiti.

“Jako sam sretan što sam uspio pobijediti u Svjetskom kupu, i to u veleslalomu, što mi je bio i cilj. Stvarno nije lako s obzirom na to da sam u prvom laufu napravio jednu veliku grešku, ali u drugoj vožnji sam znao da je sve moguće, da je staza razrovana, pada kiša. Uvjeti  su bili teški, no dobro sam se snašao. Sve se danas poklopilo i uspjeli smo nakon sedam godina pobijediti”, rekao je nakon velike pobjede Zubčić te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek smo trenirali pod takvim uvjetima, to su uvjeti u kojima se dobro snalazim i u kojima mogu puno napraviti. Prvi lauf mi nije odgovarao, bilo je bljuzge od sunca, morao sam mekano skijati, no onda je pala kiša pa se uspjelo zabetonirati od soli. No taktički sam dobro odskijao.”

Zubćić je najavio i utrku slaloma, u kojem će uz Filipa Hrvatska imati i neke svoje druge adute. Pitanje je hoće li napokon krizu prebroditi po mnogima najtalentiraniji hrvatski slalomaš u ovom trenutku Istok Rodeš?

Zubčić je, podsjetimo, u cilj veleslalomske utrke prošao s 1,25 sekundi prednosti, nadao se da će tako i ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada sam vidio da sam 1,25 ispred ostalih rekao sam si: ‘Bilo bi dobro.’ Strpljivo sam čekao. I uspjeli smo pobijediti i osvojiti 100 bodova, sad sam treći u veleslalomu s 55 bodova manje od vodećeg, tri utrke prije kraja, sve je otvoreno…”

Ipak, nema vremena za slavlje?

“Sutra je na redu slalom, dobro ga skijam, cilj je dobar rezultat, imam dobar broj i idemo dalje”, zaključio je najbolji hrvatski skijaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.