Filmski scenarij i ludi meč: Pobijedila nakon što je gubila s 0-6, 0-5 i 30-40

Foto: snimka zaslona

Bitanska tenisačica Tara Moore (26) vjerojatno će ući u povijest kao igračica s jednim od najvećih povrataka u povijesti tenisa. Moore, 479. na WTA listi, je u 1. kolu ITF turnira u Sunderlandu gubila s 0-6, 0-5 i 30-40, a nakraju ipak pobijedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuskinja Jessika Ponche propustila je tu prednost, između ostalog i dvije meč-lopte, prije negoli se hrabra Britanka vratila u meč i slavila s 0-6, 7-6(7), 6-3.

Moore je na prvoj meč-lopti, u situaciji kada je bila suočena s porazom od 0-6,0-6, uspjela sretno, iz naoko nemoguće pozicije, pogoditi volej iza leđa. Britanka je prije dvije godine bila na 145. na WTA listi, a najveći uspjeh bio joj je ulazak u drugo kolo Wimbledona.

Inače, među veće povratke iz izgubljene situacije u tenisu smatra se osvajanje Roland Garrosa 1999 od strane Andrea Agassia,iako je u finalu protiv Andreja Medvedeva u prva dva seta osvojio tri gema. Jimmy Connors je 1987. godine gubio na Wimbledonu od Mikaela Pernforsa s 6-1, 6-1, 4-1 i pobijedio, a kod tenisačica se pamti trijumf Lise Raymond u 2. kolu Garrosa kada je izvukla 0-6, 0-5 protiv Čehinje Ljubomire Kurhajcove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.