(FOTO) Barakudice pobjedom nad Srbijom utiru put najvećem uspjehu ženskog vaterpola

Foto: HSV

Barakudice utiru put najvećem uspjehu ženskog vaterpola. U trećoj utakmici na Europskom prvenstvu dočekale su svoju priliku i pobijedile reprezentaciju Srbije rezultatom 9:8 (2:1, 2:3, 3:3, 2:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vrlo napeta utakmica, no svi koji prate ženski vaterpolo znaju da u posljednje dvije godine nismo bile poražene od Srbije, te smo ih sada ponovo pobijedile. Sljedeća utakmica je s ruskom reprezentacijom gdje nam je cilj odigrati sa što manjom gol razlikom, dok nas potom očekuje još utakmica slična današnjoj, kada ćemo zaigrati protiv Slovakinja. S obzirom na to moći ćemo slaviti samo još koji sat kada kreće priprema za Slovačku. Slovačka je slična ekipa kao i srpska, do sada smo ih pobjeđivale, no trebamo to i potvrditi za 4 dana. Još nikada na jednom Europskom prvenstvu nismo ušle među 8 najboljih, što bi ostvarile pobjedom nad Slovakinjama. – rekla je Mia Šimunić, pomoćna trenerica.

Djevojke s Rusijom igraju 17. siječnja u 14:30, dok ih ključna utakmica za ulazak u četvrtfinale očekuje 19. siječnja kada u 13 sati uskaču u bazen sa Slovakinjama.

Hrvatski sastav činile su Ratković (6+1 obrana), Miljković 2 (0), Miroslavić 1, Carević 1, Lordan 1,
Skelin 1, Topić, D. Butić 1, Bukić, I. Butić 2, Barišić, Božan, Trojan Jimenez, na čelu s izbornikom Marijom Ćaletom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Utakmica je od samog početka bila vrlo napeta, gol za gol, što smo i očekivali. Bilo nam je vrlo bitno odraditi sve zadatke koje nam je izbornik odredio na početku, što smo i odradili. Osobito moram pohvaliti obranu, uz njihovi desetak blokova i mojih 7, skupile smo sedamnaest obrana, što nas je i dovelo do pobjede. U napadu smo mogle biti malo bolje, no jako smo zadovoljni s utakmicom, ovo nam je prvi korak prema plasmanu u četvrtfinale. – rekla je Alexandra Ratković, golmanica reprezentacije, koja je obranila peterac u ključnom trenutku utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.