(FOTO) Hopman Cup: Njemačka dramatično do finala sa Švicarskom

Foto: fah

Njemačka teniska reprezentacija koju čine Angelique Kerber i Alexander Zverev, nakon dramatičnog raspleta i pobjede 2-1 protiv reprezentacije Australije, izborila je mjesto u subotnjem finalu Hopman Cupa u Perthu, u kojem će se za naslov boriti protiv Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom Belgije nad Kanadom 3-0, Njemačkoj je bila potrebna pobjeda za prolaz u finale, dok bi u slučaju pobjede Australije finalistom postala belgijska reprezentacija.

Angelique Kerber je s uvjerljivih 6-1, 6-2 svladala Dariu Gavrilovu i dovela Njemačku pred vrata finala, ali je Thanasi Kokkinakis preokretom došao do pobjede nad 4. tenisačem svijeta Alexanderom Zverevom 5-7, 7-6 (4), 6-4 i ostavio nadu Belgijancima.

O mjestu u finalu odlučivala je igra mješovitih parova, u kojoj su Gavrilova i Kokkinakis osvojili prvi set 4-1, Kerber i Zverev uzvratili istom mjerom u drugom te imali ‘break’ prednosti u trećem, ali je odluka pala u ‘tie-breaku’. Australski par je poveo 3-1 uz dva servisa Kokkinakisa, ali su Nijemci nanizali četiri poena te tako došli do pobjede i četvrtog finala Hopman Cupa za ovu naciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Roger Federer i Belinda Benčić su s maksimalnim učinkom osvojili prvo mjesto u skupini B i odveli Švicarsku do četvrtog finala Hopman Cupa. Federer je 2001. godine bio pobjednik s Martinom Hingis, što je posljednji od dva trijumfa Švicarske, dok su za Njemačku posljednji od dva naslova osvojili Anke Huber i Boris Becker 1995. godine.

Hopman Cup, skupina A – 3. kolo
NJEMAČKA – AUSTRALIJA 2-1
Angelique Kerber (Njem) – Daria Gavrilova (Aus) 6-1, 6-2
Thanasi Kokkinakis (Aus) – Alexander Zverev (Njem) 5-7, 7-6 (4), 6-4
Kerber/Zverev (Njem) – Gavrilova/Kokkinakis (Aus) 1-4, 4-1, 4-3 (3)

BELGIJA – KANADA 3-0
Elise Mertens (Bel) – Eugenie Bouchard (Kan) 6-4, 6-4
David Goffin (Bel) – Vasek Pospisil (Kan) 6-2, 6-4
Mertens/Gofin (Bel) – Bouchard/Pospisil (Kan) bez borbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica:
1. Njemačka 3 3 0 7-2 6
2. Belgija 3 2 1 7-2 4
3. Australija 3 1 2 3-6 2
4. Kanada 3 0 3 1-8 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.