(FOTO) Iz tabora Seville uoči Dinama: Odlučujuća utakmica kako za nas tako i za modre!

Foto: fah

Utakmica Lige prvaka između Dinama i Seville u utorak u Zagrebu izuzetno je bitna za obje ekipe te u njoj nema favorita, napomenuo je na novinskoj konferenciji trener Seville Jorge Sampaoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

“Ovo je, nesumnjivo, itekako važna utakmica. Dinamu je to posljednja prilika da ostane u igri za prolazak skupine dok bi Sevillu bodovi približili željenom mjestu. Za nas je ovo odlučujuća utakmica”, rekao je.Juventus i Sevilla imaju po 4 boda u skupini H, Lyon 3 dok je Dinamo bez bodova. No Sampaoli tvrdi da uoči susreta na Maksimiru nema favorita.

Foto: fah
Foto: fah

“Superiornost treba pokazati na terenu. Dinamo je zadržao glavne igrače, i dalje je najbolja ekipa u Hrvatskoj, i pripremio se za ovo natjecanje. Mi pak imamo novu momčad koja počinje svoj put. Ne usuđujem se reći da smo favoriti”, rekao je 56-godišnji argentinski trener Seville. Ljetos je preuzeo klupu od Unaia Emerija koji je potpisao za PSG a klub je primijenio i desetak igrača.

Foto: fah
Foto: fah

“Mi, možda individualno, imamo puno važnih igrača no kolektivno, kao ekipa, nismo favoriti u ovoj utakmici”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je Dinamo zbog ostvarenog proteklih godina. “To je institucija itekako poznata u Europi, s velikom strašću kada igra doma, s itekako bitnim igračima punima potencijala…Da nismo svjesni protiv koga sutra igramo sigurno bi se jako napatili. I zato je važan taj respekt kojeg imamo prema ovoj instituciji i ekipi, jer zbog nečega ona i jest ovdje gdje je”, izjavio je Sampaoli.

Foto: fah
Foto: fah

Sevilla je u subotu pobjedom od 3-2 u madridskom predgrađu Leganés prekinula seriju od 22 prvenstvene utakmice bez pobjede u gostima pa se njen trener nada kako će nastaviti s pobjedom i u Zagrebu.“Doma smo dobro igrali no to još uvijek ne radimo vani. Nadam se da će ta kolektivna konsolidacija, promjena, uslijediti što prije jer su pred nama utakmice koje će odrediti naš put i odlučiti hocemo li ostvariti cilj ove sezone”, rekao je.

Sevilla, lanjski pobjednik Europske lige, nalazi se na trećem mjestu u španjolskom prvenstvu iza Atlética i Real Madrida te ove sezone nastoji što dalje doći u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah

“Moja ideja je prenijeti igračima svijest o važnosti sutrašnje utakmice. Ovo je prilika da se približimo prolazu skupine. I zato moramo pobijediti u ovoj utakmici svjesni koliko je ona bitna i Dinamu”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.