(FOTO) Kvalifikacije za SP: Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrala 24:24 protiv Njemačke

Foto: fah

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odigrala je 24-24 (11-10) protiv Njemačke u Koprivnici, u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će u prosincu ove godine biti igrano u Japanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica bit će odigrana u srijedu, 5. lipnja, u Hammu, s početkom u 18.45 sati, a pobjednik te utakmice plasirat će se na Svjetsko prvenstvo.

Izabranice Nenada Šoštarića su odličnom igrom u prvom poluvremenu iskoristile brojne pogreške Njemica u napadu i u nekoliko navrata imale po tri pogotka prednosti (6-3, 9-6, 11-8).

U drugom poluvremenu gošće su do prvog vodstva stigle u 34. minuti (13-14). U 55. minuti Njemačka je imala i tri gola prednosti (20-23), ali su hrvatske rukometašice u završnici, sa po dva pogotka Nikoline Zadravec i Valentine Blažević, uspjele izvući remi i tako zadržale nadu da u srijedu u Njemačkoj mogu doći do rezultata koji bi ih odveo u Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Turk i Valentina Blažević su sa po pet pogodaka bile najefikasnije igračice u našoj reprezentaciji, a po četiri gola postigle su Dejana Milosavljević i Dora Krsnik. Ivana Kapitanović je završila dvoboj sa osam obrana. Njemice je sa šest pogodaka predvodila Kim Naidzinavicius.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.