(FOTO) Legendarna generacija: Pet desetljeća od osvajanja prve titule prvaka Europe vaterpolista Mladosti

Foto: fah

Pedesetu obljetnicu osvajanja prve od tri uzastopne titule prvaka Europe (1967.,1968., 1969) vaterpolisti Mladosti obilježili su u četvrtak zajedničkim ručkom i evociranjem uspomena na suigrače koji su preminuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fahOTO

“Ove godine se navršava pedeset godina otkako je Mladost osvojila prvi od tri uzastopna kupa prvaka Europe. Nakon toga stigla su još četiri naslova, ukupno sedam, ali osvajanje tri uzastopna naslova do sada nije uspjelo niti jednom klubu u Europi u proteklih pedeset i pet godina natjecanja. Kako se nažalost tog jubileja nitko ni u gradu Zagrebu ni u Mladosti nije sjetio, mi igrači koji smo tri godine sudjelovali u osvajanjima tih trofeja odlučili smo jubilej proslaviti zajedničkom ručkom na koji smo pozvali i sve živuće igrače i članove tadašnje uprave”, rekao je kapetan tih generacije Mladosti Zlatko Šimenc, reprezentativac u rukometu i vaterpolu te dugogodišnji profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Od 15 igrača koji su sudjelovali u osvajanju trostruke uzastopne krune na druženju su bili: Mladen Jonke, Krešimir Kruz, , Ante Matošić, Marjan Pozojević, Rene Raċić, Zlatko Šimenc, Karlo Stipaniċ i Ivo Trumbić, dok Ozren Bonaċić, Zdravko Hebel i Ronald Lopatny nisu mogli doći.

Od legendarne generacije Mladosti među živima više nisu: Miroslav Žmego Poljak, Marjan Žužej, Marjan Čarli Jeger, Vojko Mikac te njihov legendarni trener Aleksandar Coša Seifert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.