(FOTO) Mladi Vatreni na kraju svog puta na Euru triput gubili i izbjegli poraz

epa07671473 Croatia's Josip Brekalo (C) celebrates with teammates scoring during the UEFA European Under-21 Championship 2019 - Group C soccer match between Croatia and England in San Marino, 24 June 2019. EPA/LUCA FANFANI

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine u svom je posljednjem nastupu u skupini C na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu igrala 3-3 (1-1) protiv Engleske i Serravalleu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Josip Brekalo u 39. i 82. minuti, a jedan gol postigao je Nikola Vlašić u 62. Za Englesku su strijelci bili Nelson u 11. iz kaznenog udarca, Maddison u 48. i Kenny u 70. minuti.

Kako su obje reprezentacije u svoja prva nastupa izgubile od Rumunjske, odnosno Francuske, njihov međusobni dvoboj igrao se tek za prestiž.

Na kraju je Engleska zauzela treće mjesto zbog bolje razlike pogodaka, dok je Hrvatska ostala posljednja u skupini, obje su momčadi osvojile po bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici 3. kola u ovoj skupini Francuska i Rumunjska su u Ceseni igrale 0-0, a taj je rezultat odveo obje te reprezentacije u polufinale, a samim time i na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine. Rumunjska i Francuska natjecanje su u skupini okončale sa po sedam bodova, Rumunjska se u polufinale plasirala kao pobjednik skupine, a Francuska kao najbolja drugoplasirana reprezentacija. Uz njih u polufinalu će igrati još Španjolska kao pobjednik skupine A i Njemačka kao pobjednik skupine B.

REZULTATI
HRVATSKA – Engleska 3-3 (Brekalo 39, 82, Vlašić 62 / Nelson 11-11m, Maddison 48, Kenny 70)
Rumunjska – Francuska 0-0
TABLICA:
1. Rumunjska 3 2 1 0 8-3 7
2. Francuska 3 2 1 0 3-1 7
3. Engleska 3 0 1 2 6-9 1
4. HRVATSKA 3 0 1 2 4-8 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.