(FOTO) Najveći uspjeh: Prije dvije godine Hrvatska je uzela svjetsko srebro

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija na današnji dan prije dvije godine osvojila je svjetsko srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu je izgubila od Francuske sa 2:4 (1:2), no usprkos tom porazu to je najveći je uspjeh hrvatskog nogometa u povijesti, nadmašeno je treće mjesto iz Francuske 1998.

Hrvatska je na kraju imala najboljeg igrača World Cupa, a to je Luka Modrić.

“Tužan sam jer smo izgubili, ali i ponosan na sve što smo napravili u Rusiji. Osjećaji su pomiješani, no sigurno kada prođe vrijeme postat ćemo svjesni kakav smo nevjerojatan uspjeh napravili”, rekao je Modrić nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski navijači, a bilo ih je oko 20 tisuća, priredili su sjajnu atmosferu na stadionu Lužnjiki, na trenutke se činilo da se igra u Hrvatskoj.

Do ove medalje Vatreni su stigli pobjedama protiv Nigerije (2:0), Argentine (3:0) i Islanda (2:1) u natjecanju po skupinama, u osmini finala i četvrtfinalu Hrvatska je izbacila Dansku te Rusiju boljim izvođenjem 11-eraca, protiv Danske je rezultat nakon 120 minuta bio 1:1, a protiv Rusije 2:2, da bi u polufinalu sa 2:1 nakon produžetka “pala” Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.