(FOTO) Nakon šoka u regularnom dijelu i promašaja Zlatka Horvata, Hrvatska nije imala snage u produžetku izboriti finale

Foto: fah

Hrvatski rukometaši izgubili su u polufinalu Svjetskog prvenstva u Parizu od Norveške nakon produžetaka s 25-28 (22-22, 10-12) i u subotu će za broncu igrati sa Slovenijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda nad Španjolskom za naše rukometaše bila je pobjeda njihove generacije, ako pobijede Norvešku u finalu ih čeka domaćin i favorit natjecanja Francuska.

“Mislim da smo bolji, da smo favoriti i da ćemo proći dalje”, poručio je Mirza Džomba.

Pratite tijek utakmice s nama…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počela je borba za finale SP-a, Hrvatska nakon prvih 10 minuta odlično izgleda i vodi 3:1.

Nakon 15. minuta Hrvatska odlično igra, ali bila je dovoljna jedna dobra kontra Norveške da smanji na jedan gol zaostatka 6:5. Norveška izjednačila na 6:6 golom Bjornsen. Norvežani su poveli prvi put na utakmici 7:6, pa je kasnije otišla na +2 i na 10:8.

Prvo poluvrijeme završilo je s rezultatom 12:10 za Norvešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je drugo poluvrijeme. Horvat zabija sa sedam metara za 12:12.

Norveška je opet u vodstvu, ali Hrvatska pokušava stići zaostatak. Bomba Stepančića za 15:15.Marko Mamić za vodstvo 16:15.

Domagoj Duvnjak nakon kontre zabija za +2 – 18:16, uskoro se Norveška opet vraća u vodstvo 19:18. Hrvatska je preokrenula rezultat i sad vodi 22:21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulazimo u zadnju minutu, Norvežani traže time-out. Odmah je Sagosen izjednačio. Hrvatska ima napad za pobjedu.Horvat je promašio sedmerac u zadnjoj sekundi. Idemo igrati produžetke.

Hrvatska na +2 nakon gola Horvata – 24:22. Nakon prvih pet minuta produžetka rezultat je 24:24.

Utakmica je gotova, Hrvatska je izgubila, Norveška je u finalu.Naši rukometaši poraženi su u dramatičnoj utakmici od Norvežana, kojima je to prva medalja s velikih natjecanja. U regularnom dijelu Hrvatska je vodila s dva razlike pet minuta prije kraja, a potom je imala i ogromnu priliku za pobjedu ali je u zadnjoj sekundi utakmice norveški vratar Torbjorn Bergerud obranio sedmerac Zlatku Horvatu. U dodatnome vremenu Hrvatska je povela s 24-22, no Norvežani su imali više snage u samoj završnici.

Kod Hrvatske je prvi strijelac bio Zlatko Horvat sa 6 golova, Marko Mamić je zabio pet, Luka Stepančić, Domagoj Duvnjak i Željko Musa po tri, dok je Ivan Pešić imao osam obrana. Norvežane je prema pobjedi odveo vratar Bergerud s 16 obrana, a prvi strijelac je bio Bjarte Myrholm sa šest pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je opet zapela u polufinalu – zadnji puta igrala finale jednog velikog natjecanja 2010. godine, a u finale Svjetskog prvenstva godinu dana ranije, kada smo bili domaćini i kada smo u utakmici za zlato izgubili od Francuza.

U subotu u 20.45 sati u Parizu se u utakmici za treće mjesto Hrvatska igra sa Slovenijom, dok se u nedjelju u velikom finalu sastaju Francuska i Norveška (17.30).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.