(FOTO) Nevjerojatan preokret u Osijeku: Hrvatska se vratila nakon 0:2 u setovima u sjajnoj atmosferi

Foto: fah

Marin Čilić i Ivan Dodig senzacionalnim su preokretom nakon tri sata i 20 minuta borbe pobijedili Daniela Nestora i Vaseka Pospisila sa 2-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2 u subotnjem dvoboju parova, u uzavreloj atmosferi osječkog Gradskog vrta, te hrvatsku Davis Cup reprezentaciju doveli na jedan korak od pobjede i plasmana u četvrtfinale Svjetske skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljenom zamjenom Čilić umjesto Škugora, hrvatski izbornik Željko Krajan poslao je na teren par koji je iza sebe imao tri uzastopne pobjede u Davis Cupu. No, Marin Čilić i Ivan Dodig su u Osijeku naletjeli na vrlo raspoložene suparnike u Danielu Nestoru i Vaseku Pospisilu, koji su od prvog poena pokazali svoju snagu.

U prvom setu gotovo da nisu napravili nijednu pogrešku. Odlično su servirali, još bolje reternirali i maksimalno iskoristili pomalo usporene reakcije našeg najboljeg tenisača. U trećem gemu Kanađani su slomili servis Ivana Dodiga, a dva gema poslije isto su učinili i Marinu Čiliću nizom odličnih reterna na vrlo dobre prve servise našeg najboljeg tenisača.

Ni drugi set nije donio nikakve promjene. Ponovno je Dodig izgubio servis u trećem gemu. Nestor i Pospisil su bez poteškoća održavali stečenu prednost. Odlično su servirali i na početnom udarcu u drugom setu izgubili svega četiri poena. U devetom gemu su po drugi put u meču slomili Čilićev servis te nakon samo 70 minuta došli na set od pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je kanadski par po treći put u meču osvojio gem na servis Ivana Dodiga te poveo sa 4-1, malo je bilo onih koji su vjerovali u preokret. Srećom, Dodig i Čilić su bili među tim malobrojnima. Kad su konačno spojili nekoliko dobrih reterna, stigi su i do prvog ‘breaka’. Prvi je popustio Daniel Nestor u sedmom gemu. Vasek Pospisil je prvi put izgubio servis dva gema poslije, a Ivan Dodig bez izgubljenog poena osvojio gem na početnom udarcu za prvi set hrvatskog para. Većina od oko 3000 gledatelja u Gradskom vrtu, osim onih 60-ak s kanadskim navijačkim rekvizitima, oduševljeno su pozdravili povratak u život hrvatskog dvojca.

Marin i Ivan postali su čvršći na servisu, reternima su počeli ugrožavati Kanađane. Vasek Pospisil je u trećem gemu četvrtog seta izvukao dvije ‘break’ lopte, ali se nije izvukao u 11. gemu, kad je proradio Čilićev retern. Pomogao je i Pospisil kad je na ‘break’-loptu zakucao lagani volej u mrežu. Samo sat vremena nakon što su Kanađani imali 2-0 u setovima i 4-1 u trećem, Marin Čilić i Ivan Dodig odveli su meč u peti set.

Već u prvom gemu odlučujućeg seta Pospisil je spašavao 15-40. Veliki preokret postao je stvarnost četiri gema poslije, kad je ponovno Pospisil bio na servisu, a Nestor na ‘break’ loptu volej poslao u gledalište, a hrvatski par poveo 3-2. Kanađani su do kraja meča ostali bez gema, a veliko slavlje u Gradskom vrtu počelo je kad je 45-godišnji Daniel Nestor u mrežu poslao bekend za konačnih 2-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2 nakon tri sata i 20 minuta borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o pobjedniku i plasmanu u četvrtfinale može pasti već u prvom nedjeljnom dvoboju, u kojem će se po prvi put sastati Borna Ćorić i Denis Shapovalov. Ne uspije li 21-godišnji Zagrepčanin donijeti pobjednički bod, Marin Čilić će zamijeniti nominiranog Viktora Galovića i prvi put u karijeri dobiti priliku igrati peti, odlučujući meč u Davis Cupu. Nedjeljni program će započeti u 14 sati.

HRVATSKA – KANADA 2-1

Borna Ćorić – Vasek Pospisil 3-6, 6-2, 6-3, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktor Galović – Denis Shapovalov 4-6, 4-6, 2-6

Marin Čilić / Ivan Dodig – Daniel Nestor / Vasek Pospisil 2-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.