(FOTO) Održana ‘Noć hrvatskog tenisa’, Piliću nagrada za životno djelo: ‘Imamo se čime ponositi’

Zagreb, 13.09.2019.- U hotelu Westin održana je prva "Noć hrvatskog tenisa". Na slici: Franko Škugor, Nikola Mektić, Marin Čilić, Mate Pavić, Nikola Pilić, Nikolina Babić, Mario Ančić, Iva Majoli, Goran Ivanišević, Ivan Dodig. Foto HINA/Mario ĆUŽIĆ/mć

U hotelu Westin održana je prva “Noć hrvatskog tenisa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema sumnje da se imamo čime ponositi i upravo zato je Hrvatski teniski savez odlučio okupiti ovako divne ljude i sjajne sportaše na velikoj svečanosti. Danas ne samo da se želimo podsjetiti na vrhunske rezultate koji su postignuti, nego se istovremeno zahvaliti na svemu što su učinili za hrvatski tenis. Iza svih rezultata stoje velika odricanja i upravo su oni ti koji najbolje znaju koliko je teško doći u svjetski vrh, u sportu koji je popularan širom svijeta i u kojem je zato i konkurencija izuzetno jaka”, rekla je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

Nagradu za životno djelo dobio je Nikola Pilić.

Ovom su prilikom posebnim priznanjima za vrhunska ostvarenja nagrađeni: Marin Čilić kao pobjednik Grand Slam turnira (US Open 2014.) te osvajač Davis Cupa (2018.), Ivan Dodig kao četverostruki osvajač naslova na Grand Slam turnirima (parovi na French Openu 2015., mješoviti parovi na istom turniru 2018. i 2019., mješoviti parovi u Wimbledonu 2019.), te osvajač Davis Cupa (2018.), Mate Pavić kao trostruki osvajač naslova na Grand Slam turnirima (mješoviti parovi na US Openu 2016., parovi i mješoviti parovi na Australian Openu 2018.), te osvajač Davis Cupa 2018. Za trijumf u Davis Cupu 2018. nagrađeni su još Borna Ćorić, Nikola Mektić, Franko Škugor, Viktor Galović i izbornik Željko Krajan.
Mirjani Lučić pripala je nagrada za osvajanje Grand Slam turnira (parovi na Australian Openu 1998.), a Ivi Majoli kao osvajačici pojedinačnog naslova na Grand Slam turniru u Roland Garrosu 1997.
Goran Prpić je nagrađen povodom osvajanja brončane medalje u parovima na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992., a Goran Ivanišević kao drugi član tog para, zatim kao osvajač bronce u pojedinačnoj konkurenciji na istim Igrama, kao pobjednik Davis Cupa 2005. te kao osvajač Grand Slam turnira, u Wimbledonu 2001.
Ivanu Ljubičiću su pripala dva priznanja, jednako kao Mariju Ančiću, za ista ostvarenja: osvajanje brončane medalje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. te kao pobjednicima Davis Cupa 2005. Za trijumf u Davis Cupu iste godine nagrađen je još Ivo Karlović.
Posthumno je priznanje dobio Dragutin Mitić, kao osvajač Roland Garrosa 1938. u mješovitim parovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.