(FOTO) Osječki ‘Pannonian Challenge’ postao kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre

Foto: Fah

Jubilarni 20. osječki festival ekstremnih sportova “Pannonian Challenge” bit će održan od 5. do 9. lipnja, a ovo je natjecanje postalo kvalifikacijsko za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, izvijestili su u ponedjeljak predstavnici organizatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj tog projekta Jurica Barač na konferenciji za novinare je podsjetio kako su “natjecanja u BMX-u i skateu postali olimpijski sportovi prije dvije godine”, a da bi ovaj festival dobio spomenuti status morao je zadovoljiti visoku razinu organizacije događaja, međunarodnu TV produkciju i vrhunsku opremljenost skate parka, za koji kaže da je najbolji u Europi, te niz drugih standarda.

Kazao je kako su dolazak na ovogodišnji “Pannonian Challenge” najavile neke od vrlo jakih reprezentacija kao što su francuska, britanska i ruska te najavio uvođenje nove discipline.

“Riječ je o skuteru ili romobilu. To je disciplina koja je u zadnje vrijeme sve popularnija i mi želimo pratiti trendove. Ove godine festival će trajati jedan dan duže nego do sada”, dodao je Barač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica podsjetila je kako su Ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) kroz pokroviteljstvo dugogodišnji partneri ove, kako je rekla, “doista posebne manifestacije” i dodala da će tako biti i ove godine.

“U ministarstvu uvijek ističemo da ovakve manifestacije Osijek i Hrvatsku stavljaju na turističke i sportske karte. Zbog toga imamo sve argumente da ovakva događanja pratimo i podržavamo, što ćemo i nadalje činiti”, rekla je Brzica.

Osječka dogradonačelnica Žana Gamoš istaknula je kako Gradska uprava od prvog dana podržava ovaj festival, zbog kojeg je Osijek postao svjetski poznat kao grad simbol ekstremnih sportova i odlične zabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovaj festival je pokretač urbane kulture u Osijeku i važan segment u turističkoj ponudi grada. Za ovogodišnje izdanje festivala iz gradskog proračuna bit će izdvojeno 300 tisuća kuna”, rekla je Gamoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.