(FOTO) Na proslavi 80. godišnjice POŠK-a Hrvatska svladala domaćina 12:6

Foto: fah

Prijateljskom utakmicom između Vaterpolskog kluba POŠK i hrvatske reprezentacije pred prepunim tribinama poljudskog bazena u nedjelju navečer obilježena je 80. godišnjica djelovanja tog proslavljenog splitskog kluba, jednog od temelja hrvatskog vaterpola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni svjetski prvak Hrvatska je pobijedio sa 12-6.

Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić je istaknuo kako je POŠK u svojoj 80-godišnjoj povijesti iznjedrio mnoge velike trenere i igrače koji su osvajali olimpijska i odličja na svjetskim prvenstvima.

“POŠK je jedan od stožera hrvatskog vaterpola,” rekao je Bukić za Hinu i naglasio kako prepune tribine poljudskog bazena na večerašnjoj utakmici govore što POŠK znači za Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Organizacijskog odbora obilježavanja 80. godišnjice POŠK-a Neven Kovačević je istaknuo kako je Split počašćen što je u povodu ovog jubileja gostovao svjetski vaterpolski prvak.

“Na taj način izraženo je veliko poštovanje i prema POŠK-ovom plivalištu Zenta na kojem su izrasle generacije velikih vaterpolista,” kazao je Neven Kovačević.

Tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza Renato Živković je naglasio kako je POŠK-ovo plivalište Zenta iznimno važno i za hrvatsko plivanje jer su na njemu stasali olimpijska pobjednica Đurđa Bjedov i osvajač srebrene olimpijske medalje Duje Draganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Plivalište Zenta u sebi ima ‘nešto'”, rekao je Živković i dodao kako je POŠK jedan od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolskih klubova koji je, između ostalog, bio i klupski prvak Europe te pobjednik Europskog kupa kupova.

“POŠK je u 80 godina postojanja dao vrhunske vaterpoliste, a ovom bih prigodom izdvojio Den Lušića, Milivoja Bebića i Damira Burića,” rekao je Živković.

Legendarni vaterpolist POŠK-a Milivoj Bebić je istaknuo kako je gostovanje reprezentacije Hrvatske pokazatelj da je tom klubu i njegovoj povijesti iskazano veliko poštovanje, te ga je i osobno bila prožela želja da večeras skoči u bazen i zaigra vaterpolo na ovom velikom jubileju njegova kluba. Zahvalio je Perici Bukiću, izborniku Ivici Tucku i njihovim suradnicima što su gostovanjem reprezentacije uveličali jubilej POŠK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Tucak je kazao kako je 80-godišnjica veliki jubilej POŠK-a, ali i hrvatskog vaterpola.

“Reprezentaciji Hrvatske je bila velika čast uveličati proslavu 80-godišnjice POŠK-a jer taj klub je vrijedan svakog respekta,” poručio je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.