(FOTO) Prvi spust u novoj sezoni, Lake Louise: Prva pobjeda Austrijanke Schmidhofer u Svjetskom kupu

Foto: fah

Austrijska skijašica Nicole Schmidhofer u petak je bila najbrža na prvom spustu u novoj sezoni, održanom u kanadskom Lake Louiseu, te je tako doskijala do svoje prve pobjede u karijeri u utrkama Svjetskoga kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Schmidhofer je za svladavanje 3059 metara duge staze trebala jednu minutu, 48 sekundi i 13 stotinki te je za 15 stotinki nadmašila vrijeme do tada vodeće Švicarke Michelle Gisin, koja se morala zadovoljiti drugim mjestom. Iznenađujuće je do trećeg mjesta doskijala 22-godišnja Njemica Kira Weidle, koja se tako po prvi put u karijeri popela na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu.

Slovenka Ilka Štuhec, koja se vratila u Svjetski kup nakon 20-mjesečne stanke zbog ozljede koljena, za pobjednicom je zaostala je za pobjednicom 94 stotinke i osvojila odlično šesto mjesto.

Odličan nastup imale su austrijske reprezentativke, kojih je bilo čak sedam među 15 najbržih na prvom spustu u novoj sezoni, a u tom su se društvu našle i četiri Švicarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlogodišnja pobjednica Svjetskog kupa Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je deveto mjesto i povećala vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, skupivši u prvih pet utrka nove sezone 339 bodova, 143 više od drugoplasirane Slovakinje Petre Vlhove.

U subotu je u Lake Louiseu na rasporedu još jedan spust, s početkom u 20.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

SK skijašice, Lake Louise – spust
1. Nicole Schmidhofer (Aut) 1:48.13
2. Michelle Gisin (Švi) +0.15
3. Kira Weidle (Njem) +0.50
4. Stephanie Venier (Aut) +0.57
5. Tina Weirather (Lih) +0.59
6. Ilka Štuhec (Slo) +0.94
7. Christine Scheyer (Aut) +0.96
8. Joana Haehlen (Švi) +1.05
9. Mikaela Shiffrin (SAD) +1.23
10. Cornelia Huetter (Aut) +1.43

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SK – ukupno
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 339 bodova
2. Petra Vlhova (Slk) 196
3. Federica Brignone (Ita) 186
4. Michelle Gisin (Švi) 173
5. Wendy Holdener (Švi) 161

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.