(FOTO) Skromno izdanje Dinama na Maksimiru: Minimalna pobjeda za uzvrat u Norveškoj

Foto: fah

Nogometaši Dinama pobijedili su u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige norveški Odd BK s 2-1 (2-1) i stekli minimalnu prednost pred uzvrat za sedam dana u Norveškoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke su za Dinamo postigli Armin Hodžić (30) i Junior Fernandes (41), dok je strijelac za Odd bio Stefan Mladenović (19).

Nakon 11 godina Dinamo je svoju europsku sezone započeo u Europskoj ligi, a ne Ligi prvaka, a započeo ju je neuvjerljivom pobjedom protiv norveške momčadi. Zagrebački sastav je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme, u kojem su ipak u 19. minuti primili gol, ali uspjeli preokrenuti na 2-1. No, u drugom dijelu Dinamo je ostao bez snage i opasnosti, pa su igrači ispraćeni zvižducima na kraju utakmice.

Dinamo se nametnuo od samog početka, a norveški vratar Rosbach već je nakon prvih 15 minuta susreta imao čak četiri obrane. No, do prvog gola su ipak stigli Norvežani u 19. minuti kada je ispala cijela obrana Dinama, a norveški napadač Stefan Mladenović uspio pogoditi pokraj istrčalog Livakovića. Dinamo se oporavio od šoka u 30. minuti kada je Armin Hodžić sjajno skočio nakon udarca s kuta Antolića i konačno poslao loptu u mrežu Norvežana. U 41. minuti Dinamo je preokrenuo – na ubačaj Stojanovića s desne strane u punoj brzini je naletio Junior Fernandes i s pet metara je glavom zakucao u mrežu. U 44. minuti velika prilika za Norvežane, a Livaković je čudesno obranio udarac potpuno samog Riskea iz velike blizine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od prvog dijela u drugom se gotovo ništa značajnije nije događalo sve do 65. minute kada je Livaković obranio šut iz slobodnog udarca Occeana. Dinamo nije ozbijnije priprijetio vratima Odda sve do 88. minute kada je Fernandesov udarac opet obranio junak utakmice vratar Rosbach.

DINAMO ZAGREB – ODD BK 2-1

Pred 7.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Schuettergruber iz Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Mladenović (19), 1-1 Hodžić (30), 2-1 Fernandes (41)

DINAMO: Livaković – Stojanović, Sigali, Lešković, Lecjaks – Moro, Antolić – Soudani, Ćorić (Gojak, 68), Fernandes – Hodžić (Henriquez, 80)

ODD: Rosbach – Ruud, Berg (Broberg, 46), Hagen, Grogaard – Samuelsen, Oldrup Jensen, Nordkvelle – Riski (Diouff, 72) – Occean – Mladenović (Kiteland, 87).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.