(FOTO) Split: Predstavljena knjiga “Bili dres u boji”

Foto: fah

U trofejnoj sali na Poljudu u četvrtak je predstavljena knjiga “Bili dres u boji” autora Borisa Vrdoljaka koji je prezentirao 480 dresova Hajduka od osnutka, a biti će poklon svima onima koji će sudjelovati u prikupljanju novca za otkup dionica i akcijama Udruge “Naš Hajduk”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt menadžer Udruge “Naš Hajduk” Tomislav Mikulić je podsjetio kako je ta knjiga dio njihovog drugog projekta zbog čega su iznimno sretni.

“Danas predstavljamo vrijedno djelo koje je autor stvarao proteklih godina i koje je udruga prepoznala i pomogla da knjiga ugleda svjetlo dana. Knjiga je tiskana u dvije tisuće primjeraka i bit će ekskluzivni dar, odnosno zahvala za ljude koji nas odluče podržati u sljedećem projektu i neće biti u slobodnoj prodaji”, kazao je Mikulić.

Tajnik udruge “Naš Hajduk” Ivan Rilov je bio zadovoljan što su uspjeli sklopiti suradnju sa Borisom Vrdoljakom jer je klub dobio vrijednu građu koja govori o povijesti Hajduka i na određeni način gradi identitet kluba, a ponosni su i zato što će to djelo sudjelovati u njihovim daljnjim projektima. Rilov je objasnio da se u knjizi predstavljaju brojni dresovi od 1911. do danas, njihova boja, grbovi, kombinacije dresova, dodavši da je građa vrlo zanimljiva jer se veže za mnoge povijesne prilike tog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Primjerice Hajduk u prvih 30 godina nije smio igrati s grbom jer takav grb tadašnje vlasti nisu dozvoljavale. Autor je vrijedno sakupljao, slagao i sve koncentrirao u svoje djelo, pa je nastao super vrijedan dokument vremena”, rekao je Rilov.

Autor Boris Vrdoljak je otkrio kako je na knjizi radio više od pet godina tijekom kojih je uložio mnoštvo rada, ljubavi, strpljenja i svega što ga je vodilo dalje da završi knjigu na najkvalitetniji način na koji se može napraviti takvo djelo. Kaže da mu je namjera bila da svaki navijač Hajduka to djelo ima na svojoj polici. Dodao je da mu je u stvaranju knjige pomoglo puno ljudi, većinom kolekcionari dresova Hajduka koji su zaslužni što je knjiga ugledala “svjetlo dana”.

“Vodio sam se time da u knjizi moraju biti apsolutno svi Hajdukovi dresovi poredani po sezonama i logičkim redosljedom. U knjizi je fotografirano oko 400 dresova Hajduka koji su postojali i 80 kompjuterski izrađenih dresova. Čitatelji će ostati ugodno iznenađeni kada vide kakve je sve dresove Hajduk nosio u svojoj povijesti.. Tako imamo kompletno crvene dresove, modre dresove, bijele dresove sa crvenim linijama po prsima. Zaista je bilo raznih varijanti u povijesti kluba, pa je tako Hajduk u El Shattu nosio kompletno crne dresove. Čitatelji će nakon čitanja knjige biti zadovoljni kada vide koliko je bilo bogatstvo ‘bile majice'”, zaključio je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.