(FOTO) Super Raketa: Nakon donacije za obnovu vukovarskog vodotornja Ivan Rakitić darovao 30 Adidas lopti hrvatskom niželigašu!

Foto: fah

Hrvatski nogometni reprezentativac, dokapetan Vatrenih, Ivan Rakitić, uoči utakmice protiv Ukrajine na Maksimiru odlučio se na hvale vrijednu gestu. Naime, igrač Barcelone NK Turbini donirao je 30 nogometnih lopti. Naizgled ne puno, naizgled sitnica, s obzirom kako Raketa dolazi iz kluba koji ima stotine i stotine vrhunskih lopti, međutim, za hrvatske prilike, za hrvatske niželigaše, 30 lopti jako je puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: A. Ormosi/NK Turbina

Naravno, ovo nije prva gesta takve vrste Ivana Rakitića, ne tako davno donirao je novac i za obnovu simbola obrane Vukovara, vukovarski vodotoranj.

Foto: fah

“Znam kakva je situacija u Hrvatskoj, znam da niželigaši često jedva krpaju kraj s krajem i da jedva opstaju. Svaka im čast da u takvim uvjetima uopće imaju volje za igrom i najmanje što mogu je pomoći im na ovakav način”, rekao je Ivan Rakitić samo tridesetak sati prije važne utakmice protiv Ukrajine na Maksimiru u sklopu kvalifikacija za SP koje se iduće godine igra u Rusiji.

Rakitić je od prijatelja dobio informaciju sa se niželigaški klub muči s nabavkom sportske opreme, lopti posebno, te je u suradnji s Adidasom donio 15 000 kuna vrijednu opremu. Radi se o loptama Adidas Krasava koje će debitirati na Kupu konfederacija ovog ljeta u Rusiji, dakle, još ih uvijek nema u prodaji.  Dvadeset pet lopti će klub koristiti za treninge, a preostalih pet za utakmice u 2. županijskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: A. Ormosi/NK Turbina

“Nije bitno kolika je donacija, 100 ili 15.000 kuna. Bitno je da igrači mogu normalno trenirati, da imaju barem osnovne uvjete, a to su lopte. Nadam se da će im pomoći i želim im puno sreće. Nije ovo kraj, smislit ćemo još neke donacije”, poručio je Rakitić koji se sastao s klupskom upravom od koje je dobio zahvalnicu.

Sjajan potez hrvatskog velemajstora lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.