(FOTO, VIDEO) Europska liga: Pobjede Benfice protiv Eintrachta 4:2, Rebić assistent za pogodak

Foto: fah

Nogometaši Benfice, Arsenala, Chelsea i Valencije ostvarili su pobjede u prvim susretima četvrtfinala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica je u Lisabonu pobijedila Eintracht sa 4-2, Arsenal je u Londonu pobijedio Napoli sa 2-0, Cheslea je u Pragu porazio Slaviju sa 1-0, dok je Valencija na gostovanju pobijedila sa 3-1 Villarreal.

Benfica je na Luzu nanijela Eintrachtu prvi poraz ove sezone u Europskoj ligi, ali i prvi poraz u posljednjih 16 utakmica u svim natjecanjima. Posljednju utakmicu njemački sastav je izgubio 22. prosinca prošle godine od Bayerna u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 20. minuti kada su gosti ostali s igračem manje nakon što je isključen Evan N’Dicka. Francuski branič je u kaznenom prostoru s leđa gurnuo Gedsona Fernandesa skrivivši kazneni udarac, a engleski sudac Anthony Taylor pritom mu je pokazao i crveni karton. Joao Felix je bio siguran s bijele točke.

Eintracht je uspio s igračem manje izjednačiti u 40. minuti golom Luke Jovića i to na asistenciju našeg Ante Rebića. Bio je to njegov već osmi europski gol ove sezone, a zanimljivo 21-godišnji srpski napadač je u Eintracht stigao na posudbu upravo iz Benfice.

No, samo tri minute kasnije ponovo se ‘ukazao’ Joao Felix koji je sjajnim udarcem sa 20-tak metara doveo Benficu u novo vodstvo. U prvih deset minuta nastavka portugalski velikan je zabio još dva gola, Ruben Dias je u 50. minuti povisio na 3-1, da bi pet minuta kasnije Felix svojim trećim golom na utakmici donio Portugalcima ogromnu prednost. U 72. minuti Eintracht je zabio i drugi gol s igračem manje, a strijelac je bio Goncalo Paciencia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica je ovom pobjedom produžila niz bez domaćeg poraza u Europskoj ligi na čak 22 utakmice ostvarivši pritom 19 pobjeda i tri remija.

Rebić je za goste igrao do 68. minute, dok Filip Krovinović nije nastupio za Benficu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.