(FOTO, VIDEO) Liga prvaka: Bešiktaš osigurao prvo mjesto, slovenski Maribor šokirao Spartak

Foto: fah

Nogometaši Bešiktaša osigurali su prvo mjesto u skupini G Lige prvaka nakon što su u susretu 5. kola u Istanbulu odigrali 1-1 protiv Porta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bešiktaš je tako prvi put u povijesti izborio plasman u osminu finala Lige prvaka.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Turski sastav uoči zadnjeg kola ima 11 bodova i više ga niti jedan klub u skupini ne može dostići. Porto je drugi sa sedam bodova, RB Leipzig ima četiri, a Monaco dva boda. Večeras se još sastaju Monaco i RB Leipzig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto je poveo u 29. minuti golom Felipea, a izjednačio je Anderson Talisca u 41. minuti nakon sjajnog prodora i asistencije Cenka Tosuna.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Bešiktaš je u drugom dijelu imao dvije sjajne prilike, ali više nije bilo golova. U 58. minuti je Ryan Babel sa 18 metara uzdrmao vratnicu, a tri minute kasnije Ricardo Quaresma je nakon lijepog prodora odlično pucao, ali je Jose Sa još bolje obranio. Zanimljivo, Bešiktaš u šest domaćih susreta protiv portugalskih klubova nikada nije upisao pobjedu, ali ovoga puta za slavlje je bio dovoljan i bod. Matej Mitrović nije nastupio za domaći sastav.

Identičnim rezultatom je završila i utakmica između Spartaka i Maribora u skupini D. Spartak je poveo u 82. minuti golom Zea Luisa, a Rus je je šokirao Jasmin Mešanović u drugoj minuti sudačke nadoknade. Mario Pašalić je za Spartak igrao do 53. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Sevilla i Liverpool. U ovoj skupini vodi Liverpool (8) ispred Seville (7), Spartaka (6) i Maribora (2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.