(FOTO, VIDEO) Wales pobijedio Mađarsku i uz Hrvatsku izborio Europsko prvenstvo, pobjede Slovačke, Belgije, Njemačke…

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom protiv Slovačke 3:1 na Rujevici prije tri dana izborila je plasman na Europsko prvenstvo, danas je to trijumfom protiv Mađara u Cardiffu učinio i Wales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Naime, golovima Aarona Ramseya nogometaši Walsesa u Cardiffu su pobjedom 2:0 (1:0) u izravnom okršaju za drugo mjesto u skupini E protiv Mađarske, izborili nastup u završnici Eura 2020. godine! Ovo je Walesu ukupno treći nastup na velikom natjecanju, a drugi uzastopni na Europskom prvenstvu. Velšani su tako, uz našu reprezentaciju, izravno osigurali plasman na Euro, dok će četvrtoplasirani Mađari svoju priliku tražiti u dodatnim kvalifikacijama. Baš kao i trećeplasirani Slovaci, koji su u Trnavi svladali Azerbajdžan 2:0 (1:0), pogocima Boženika u 8. i Hamšika u 87. minuti, prenose Sportske novosti.

Od samog početka Wales je bio bolja momčad, koja je u susret ušla s velikom željom za pobjedom. Puno im je pomogla i potpora njihovih navijača.

Poveli su već u 15. minuti. Bio je to pogodak u koprodukciji njihovih najboljih igrača Garetha Balea i Aarona Ramseya! Do zadnjeg je trenutka izbornik Ryan Giggs dvojio hoće li utakmicu početi s obojicom, budući da nisu u natjecateljskom ritmu. Riskirao je, a rizik mu se isplatio – Bale je u toj 15. minuti sjajno ubacio visoku loptu s desne strane na prvu vratnicu gostiju, na petercu je bio usamljeni Ramsey i udarcem glavom poslao je loptu u mrežu! Nevjerojatno je kako je mađarska uža obrana ostavila Ramseya samoga ispred svog vratara…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati kvalifikacijskih utakmica:

Skupina C

Nizozemska – Estonija 5:0 (Wijnaldum 6′, 66′, 79′, Ake 19′, Boadu 87′)
Njemačka – Sjeverna Irska 6:1 (Gnabry 19′, 47′, 60′, Goretzka 43′, 73′, Brandt 90’+1′ / Smith 7′)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina E

Wales – Mađarska 2:0 (Ramsey 15′, 47′)
Slovačka – Azerbajdžan 2:0 (Boženik 19′, Hamšik 86′)

Skupina G

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska – Slovenija 3:2 (Szymanski 3′, Lewandowski 54′, Goralski 81′ / Matavz 15′, Iličić 61′)
Latvija – Austrija 1:0 (Oss 65′)
Sjeverna Makedonija – Izrael 1:0 (Nikolov 45’+2′)

Skupina I

Belgija – Cipar 6:1 (Benteke 16′, 68′, De Bruyne 36′, 42′, Carrasco 44′, Christoforou 51′ ag. / Ioannou 15′)
San Marino – Rusija 0:5 (Kuzjajev 3′, Petrov 19′, Mirančuk 49′, Jonov 56′, Komličenko 78′)
Škotska – Kazahstan 3:1 (McGinn 48′, 90’+1′, Naismith 64′ / Zajnutdinov 34′)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.