(FOTO) Zaklada osnovana na poticaj branitelja: Izbornik Zlatko Dalić na donatorskoj večeri za pomoć djeci oboljelih od zloćudnih i drugih teških bolesti

Foto: fah

Donatorska večera zaklade Viktorija za pomoć djeci oboljelih od zloćudnih i drugih teških bolesti, što je osnovana na poticaj hrvatskih branitelja s područja Sisačko-moslavačke županije prije devet godina, u utorak je navečer okupila je velik broj gostiju iz javnog i političkog života, a glavni donator večeri bio je Hrvatski nogometni savez čije je izaslanstvo predvodio izbornik reprezentacije Zlatko Dalić.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Već po dolasku u Sisak, Dalić je zahvalio na pozivu te izjavio kako mu se spremno odazvao.

“Mislim da je svima nama obaveza da se odazovemo ovakvim humanitarnim akcijama i da pomognemo koliko možemo. Odazivamo se kada smo god u mogućnosti, kako bismo pomogli ljudima koji se bave humanitarnim radom. Uvijek rado podržavamo takve akcije”, rekao je Dalić.

Na donatorskoj su večeri na dražbi gostima ponuđeni dresovi naših reprezentativaca s njihovim potpisima, lopte i drugi rekviziti. Sav prihod koristit će se za liječenje djece koja boluju od zloćudnih i drugih teških bolesti te pomaganje obitelji tijekom liječenja. Jedna od aktivnosti zaklade je i osiguravanje smještaja za nužan boravak djece i članova njihovih obitelji u stanu u Zagrebu za vrijeme neophodnih pregleda i liječenja.

Kako je rekao sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, donatorska je večera samo jedna u nizu humanitarnih akcija kojima se prikuplja novac za rad zaklade.

“Želimo proširiti djelatnost i omogućiti pomoć što većem broju korisnika. U tom je cilju organiziran koncert Gibonnija, gdje nam je s velikom donacijom suorganizator bila INA, što nam je pak omogućilo nabavku komunikatora za djecu s teškoćama u govoru. Tako smo nekoj djeci prvi put omogućili komunikaciju s okolinom.”

Zadovoljstvo odazivom gostiju i donacijom Hrvatskog nogometnog saveza iskazala je i upraviteljica zaklade “Viktorija” Ivana Plavec. Kako je rekla, ideja o donatorskoj večeri pojavila se prošlog ljeta, za euforije nakon Svjetskog nogometnog prvenstva. Kontakti i dogovori s HNS-om, kako je rekla, trajali su neko vrijeme sve dok nije pronađen najpovoljniji termin.

Osim organizacije humanitarnih akcija, zaklada svojim projektima konkurira na natječajima, kako bi prikupila što više novca za liječenje najmlađih. Na taj je način prošle godine zaposlen logoped, čiji je rad već dao zapažene rezultate, rekla je Plavec.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: hina/mh