Fra Ivan Dominik Iličić: S vatrenima je nogomet prilika da se pošalju snažne poruke srčanosti naroda, zajedništva i obiteljskih vrijednosti

Foto: Facebook

Ivan Dominik Iličić, dominikanac iz Rijeke, koji je, prije nego što je postao svećenik, završio Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu uoči utakmice Hrvatske i Maroka na Facebooku je objavio zanimljiv status, koji nije nužno vezan uz ovu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosimo status u cijelosti:

“Naši vatreni su nam vjerujem svima na srcu na poseban način. S njima je nogomet više od nogometa i postaje prilika da se svijetu pošalju snažne poruke srčanosti našeg malog naroda, zajedništva i obiteljskih vrijednosti. Nadam se da će i u Kataru naša reprezentacija “osvojiti” srca i simpatije brojnih navijača diljem svijeta. Molimo za njih na poseban način ovih dana. Molimo prije svega za njih kao osobe, da budu uvijek svjesni da je Bog taj koji im je dao dar za igranje nogometa i da mu budu zahvalni na svemu i da igraju za Njega, za domovinu, za poginule branitelje, za sve nas.

Imao sam priliku susresti Luku Modrića i uručiti mu sliku koju sam mu naručio od Eve Vukine koja prikazuje njegovog ubijenog djeda Luku koji je vjerujem kod Isusa. Luka je javno govorio koliko je bio jako povezan sa svojim pokojnim djedom koji je bio civilna žrtva ludog rata u zadarskom zaleđu. Nadam se da će ga ta slika ohrabriti i dodatno inspirirati na ovom svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Dalić komentirao vulgarnu izjavu Kanađanina o Hrvatskoj: Evo što je poručio

Donio sam mu i sliku, koju mu je napravila riječka studentica s likovne akademije u Rijeci Miriam Volarić, dominikanskog blaženika Pier Giorgia Frassatija koji je bio sportaš alpinist, pa kao takav na poseban način razumije i zagovora sportaše. Njegovo geslo je bilo VERSO L ALTO što znači prema vrhu. U dubljem smislu to geslo nam svima može pomocći da se borimo na našem životnom putu i da težimo uvijek ići prema naprijed, prema gore, prema nebu, a u užem smislu i do postizanja određenog uspjeha ovdje na zemlji.

Nadam se da će se ono ostvariti i tom smislu i da će naši vatreni doći do svjtskog vrha i osvojiti ovo prvenstvo. Tom prigodom sam susreo i našeg dragog izbornika Zlatka Dalića i legendarnog Stipu Pletikosu. Nek im je svima sretno i blagoslovljeno. Pratimo im svojim molitvama i budimo kao takvi pravi navijači i molimo za prestanak mržnje između “suparničkih” klubova u Lijepoj našoj”, objavio je fra Ivan Dominik Iličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.