Francuzi ne prestaju s pohvalama Modriću: “Radnik i umjetnik koji vidi dalje i više od ikoga na svijetu”

Foto: fah

“Radnik i umjetnik koji vidi dalje i više od ikoga na svijetu. Nenadoknadiv je jer Realu daje ritam igri, oduzima lopte, viče na suigrače i što je najvažnije, svima primjerom pokazuje kako se igra”, francuski Goal.com donosi opsežan portret Luke Modrića, tekst sa “službeno” najviše pohvala na račun igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“29. kolovoza 2012. hrvatski mađioničar predstavio se navijačima Reala. Pet godina kasnije i dalje dokazuje da je temelj kluba u koji je došao na zahtjev Josea Mourinha, ali protivno želji trenera Florentina Lopeza”, podsjeća se kako je Modrić završio u Realu.

“Teško je hvatao formu jer su mu ljetne pripreme remetili dugi pregovori između Tottenhama i Reala, prije nego što je konačno došao u Madrid za 40 milijuna eura. Postepeno je iz prve momčadi istisnuo Mesuta Ozila, a ljubimac navijača postao je senzacionalnom predstavom od samo pola sata kod Manchester Uniteda, koju je okrunio golom za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka”, opisuju Modrića.

“Po dolasku u klub označavan kako Mourinhov hir, Modrić danas, s 31 godinom, više nego ikada ranije dokazuje da je jedan od najboljih veznjaka svijeta, jer nema igrača koji momčadi toliko doprinosi defenzivno i ofenzivno. Dokazao je to i na najvećoj utakmici, prošlom El Clasicu, ne samo time što je u sudačkoj nadoknadi namjestio Ramosu gol za 1:1, nego i što je imao čak 92.5 posto uspješnih dodavanja, a protivnicima je oduzeo osam lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez njega, Real se bezidejno vrti u krug, kao na primjer protiv Valencije, kada ga je Zidane zamijenio Lucasom Vazquezom. Real je i dalje imao loptu, ali nije imao ideju.

Protiv Las Palmasa, očito je bilo da bez Luke, Real nema defenzivnu ravnotežu nužnu za napad, jer tako je momčad bila izložena stalnim protunapadima. Bez Modrića u sredini, rupa između obrane i trojca BBC je nepremostiva i to je najbolji dokaz koliko je Modrić esencijalan za Real”, nahvalili su ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.