Fury pokazao veličinu, poslao poruku Wilderu, ali i svima dao do znanja: ‘Kralj se vratio na tron!’

Foto: snimka zaslona

Prvi susret nije nam donio pobjednika, ali zato u revanšu zato nije bilo nikakve dvojbe. Tyson Fury (30-0-1) vratio se na tron i postao novi WBC i The Ring teškaški prvak svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Kralj Cigana’ najavio je nokaut, a do prekida je u noći sa subote na nedjelju i stigao.

U sedmoj rundi velikog dvoboja u Las Vegasu, kut Deontaya Wildera (42-1-1) procijenio je da njihov borac prima previše štete te sucu sugerirao da zaustavio jednu uglavnom jednosmjernu bitku.

“Čestitke Deontayu Wilderu. Večeras je pokazao srce prvaka. Pogodio sam ga s čistom desnicom i srušio, ali se on vratio na noge. On je ratnik i vratit će se. On će ponovno postati prvak. Ali reći ću vam sada, kralj se vratio na tron!” – glasila je Furyjeva reakcija nakon što je u MGM Grand Garden Areni svom suparniku nanio prvi poraz u karijeri.
Tysonu je ovo bila 30. profesionalna pobjeda, a jedini meč u kojem nije stigao do trijumfa bio je zapravo njegov prvi susret s ‘Brončanim bombarderom’ u kojim su suci podijeljenom odlukom izglasali neodlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fury je sinoć po drugi put postao svjetski prvak u teškoj kategoriji. Prvi puta to je ostvario u studenom 2015. godine kada je na iznenađenje čitavog svijeta dobio favoriziranog Vladimira Klička i od njega preuzeo WBA, IBF, WBO i IBO pojaseve. No, nakon toga britanski je udarač zbog problema s depresijom, alkoholom i drogom upao u nevolje što je rezultiralo time da su mu oduzeli osvojene naslove, piše Fightsite.

Povratnički meč imao je sredinom 2018. te je od tada do danas upisao pet pobjeda i jedan neodlučeni ishod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.