Gareth Bale najbrži nogometaš s loptom u nogama

Napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang vjerojatno je najbrži nogometaš na svijetu, ali napadač Reala Velšanin Gareth Bale je najbrži igrač svijeta dok ima loptu u posjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo je brži od Lea Messija, a Real Madrid ima trojicu igrača među deset najbržih (Bale, Ronaldo, Ramos) i najbrži napadački dvojac (Bale, Ronaldo). Gareth Bale s loptom u posjedu dostiže brzinu od 36.9 km/h, objavila je španjolska Marca. No, bez lopte najbrži je gabonski nogometaš Pierre-Emerick Aubameyang. On je u srpnju 2013. na pripremama Borussije pretrčao 30 metara za 3.7 sekundi, što je skoro sekundu brže nego što je Usain Bolt pretrčao prvih 30 metara u finalu “stotke” na SP u Berlinu 2009. kada je postavio svjetski rekord (9.58 sekundi).

Studiju o brzini nogometaša dok imaju loptu u posjedu proveo je meksički prvoligaški klub Pachuca uz potporu Fife, a drugi na toj listi je baš krilni napadač Pachuce 22-godišnji Juergen Damm, čija brzina iznosi 35.23 km/h. Damm je njemačkog podrijetla, ali je rođen u Meksiku, a protekle subote je debitirao za meksičku reprezentaciju odigravši šest minuta protiv Ekvadora.

Na trećem mjestu nalazi se nogometaš Manchester Uniteda Antonio Valencia (35.1 km/h), koji je dosad igrao na poziciji desnog krila, da bi ga ove sezone trener Louis van Gaal prebacio na desnog braniča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti je krilni igrač Tottenhama Aaron Lennon (33.8 km/h), dok je Ronaldo peti, a Messi sedmi. Za poznavatelje nogometa veliko je iznenađenje plasman Realova stopera Sergija Ramosa, koji se nalazi na 10. mjestu najbržih.

Lista najbržih nogometaša dok imaju loptu u posjedu:

1. Gareth Bale (Real Madrid), napadač 36.9 km/h

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Juergen Damm (Pachuca), napadač 35.23 km/h

3. Antonio Valencia (Manchester United), desno krilo 35.1 km/h

4. Aaron Lennon (Tottenham), desno krilo 33.8 km/h

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Cristiano Ronaldo (Real Madrid), napadač 33.6 km/h

6. Theo Walcott (Arsenal), napadač 32.7 km/h

7. Lionel Messi (Barcelona), napadač 32.5 km/h

8. Wayne Rooney (Manchester United), napadač 31.2 km/h

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Franck Ribéry (Bayern), napadač 30.7 km/h

10. Sergio Ramos (Real Madrid), stoper 30.6 km/h

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.