Gary Neville traži kazne za nesuđene engleske Superligaše: ‘Pokušali su ubiti nogomet…’

Foto: snimka zaslona

Legenda Manchester Uniteda i engleskog nogometa, Gary Neville, zadovoljan je raspletom trakavice glede tzv. Superlige, no i dalje ustraje na kaznama za odgovorne, posebno za engleske klubove koji su potpisali ugovor o stvaranju tzv. Superlige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool i Tottenham su bili potpisnici ugovora o kreiranju tzv. Superlige, no pod pritiskom javnosti, medija, dijela političara, navijača, FIFA-e, UEFA-e su se povukli te je san o tzv. Superligi privremeno završen. Podsjetimo, nakon što se saznalo o kreiranju lige Gary Neville je zatražio sankcije te je to javno kazao u razgovoru za Sky Sports.

“Navijač sam Manchester Uniteda 40 godina, ali sam zgrožen Unitedom i Liverpoolom. Neka uđu u ligu, a onda ih kaznite. Teško ih kaznite, ogromnim kaznama, oduzimanjem bodova, oduzmite im titule. Izbacite ih iz lige i dajte trofeje Fulhamu i Burnleyju. Što je dosta dosta je. Navijači se neće pomiriti s ovim. U doba velike krize i mnogih klubova koji se bore, vlasnici preko zooma pričaju novcu. Ovo je prava pohlepa. Sramota”, prije nekoliko dana je kazao Neville.

Kak smo već spomenuli Gary Neville i dalje ne odustaje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka kazna koja im se može izreći u kratkom roku trebala bi biti izrečena. Pokušali su ubiti engleski nogomet zauvijek i učinili bi to da su mogli. Pokušali su uzeti dodatnih 300 milijuna funti svake godine u sljedeće 23 godine i to u natjecanju u u kojem drugi ne bi mogli sudjelovati”, rekao je Gary Neville te je u istom stilu dodao:

“Želim li ovih šest klubova u Premier ligi? Apsolutno. Trebaju nam u engleskom nogometu, a bez njih Premier liga nestaje, nema je više i oni to znaju. Oni su veliki dio povijesti, ali moraju biti kažnjeni na bilo koji način”, poručio je bivši engleski reprezentativac.

“Mora im se oduzeti moć i mora ih se izjednačiti ostalim ekipama u Engleskoj. Ima dovoljno novca za sve i treba se dijeliti ravnomjerno svima”, smatra Neville. Neville tvrdi kako bi najbolji model za engleski nogomet bio kada vlasnik ne bi mogao imati više od 49 posto kluba, no to je zasad nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neville je u karijeri odigrao 602 utakmice za Manchester United te je sa spomenutim klubom osvojio sve što se moglo osvojiti.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.