Što moraju učiniti Barcelona, Real i Juventus kako bi im se UEFA ‘smilovala’?

Foto: fah

Europska nogometna asocijacija (UEFA) pokrenut će istragu protiv nositelja i glavnih pokretača tzv. Superlige Real Madrida, Barcelone i Juventusa, dakle, zbog potencijalnog kršenja UEFA-inog pravnog okvira kreiranjem jedne druge lige. Spomenuta tri kluba jedini su klubovi koji su ostali na jednoj strani, svi ostali, uključujući i UEFA-u, na drugoj strani. Drugim riječima, i dalje su uporni u nastojanju da osnuju tzv. Superligu u kojoj bi sudjelovali najbogatiji klubovi Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica da su ostali ustrajni u borbu za tzv. Superligu zbog čega bi spomenute klubove mogla stići žestoka kazna UEFA-e, koja je najavila pokretanje istrage.

“UEFA je imenovala etičke i disciplinske inspektora za provođenje istrage u vezi sa potencijalnim kršenjem UEFA-inog pravnog okvira od strane Real Madrida, Barcelone i Juventusa u vezi sa takozvanim projektom Superlige”, priopćila je UEFA-a. Nakon istrage trebala bi biti donesena odluka o eventualnim kaznama, a one bi mogle biti ogromne.

Prema pisanju New York Timesa, Juventus, Real Madrid i Barcelona bit će izbačeni iz europskih natjecanja u sljedeće dvije sezone, a spasit će ih tek eventualna odluka o istupnju iz tzv. Superlige. Drugim riječima, moraju odustati, pokajati se, a tek onda slijede oprost i ublažavanje kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukratko, UEFA je prema svemu sudeći spremna na rizik te su spremni izbaciti nogometne velikane, ako će zatrebati, kako bi oni u budućnosti bili pravi i vrlo jasan primjer drugim klubovima, koji bi se drznuli usprotiviti krovnoj europskoj nogometnoj asocijaciji, koja ima podršku FIFA-e, ali i brojnih političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.